Emekliye çifte zam

Emekliye çifte zam

Yeni yıl yaklaşırken, emeklileri de zam heyecanı sardı.

2015 yılında hem SSK ve Bağ-Kur emeklileri hem de memur emeklileri çift zam alacak. Toplu sözleşme kapsamında bu yıl tek zam alan memur emeklilerinin maaşında, 2015'te 2 kez artış yapılacak.
 
Memur emeklileri, toplu sözleşmeye göre, Ocak'ta yüzde 3 zam alacak. Temmuz'da ise bir yüzde 3 artış daha yapılacak, ayrıca 2015'in ilk yarısında enflasyon yüzde 3'ü aşarsa, bunun da farkı verilecek. 
 
FARKLI ARTIŞ 
 
2015 yılı programında memur emeklilerinin Temmuz zammıyla ilgili öngörü yer aldı. Buna göre; memur emekli aylıklarının, oluşacağı tahmin edilen yüzde 0.63'lük enflasyon farkı nedeniyle Temmuz'da yüzde 3.63 artırılması planlanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 2015'te çift zam alacak. Zam oranları, memur emeklilerinden farklı olacak. Maaşlarda Ocak ve Temmuz aylarında, bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar artış olacak. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre Ocak ve Temmuz'da sırasıyla yüzde 3.45 ve yüzde 3.63 artırılması öngörülüyor. Kesin zam oranları ise Ocak ve Temmuz'da açıklanacak 6 aylık enflasyon verileriyle belli olacak. 
 
SÖZLEŞME ÇAĞRISI
 
Enflasyona göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, sistemin değişmesini istiyor. TAKVİM'i arayan emekliler, yetkililere şöyle sesleniyor: "Memur emeklilerine başka, bize başka zam olmamalı. Aradaki fark kaldırılmalı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de zammı toplu sözleşmede belirlenmeli." 
 
Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.