Emekliye 2017'de ne kadar zam gelecek? İşte beklenen oranlar

Emekliye 2017'de ne kadar zam gelecek? İşte beklenen oranlar

2017'de pek çok kişi zam beklentisi içinde. Memurlar, Asgari Ücretlilerden sonra Emekliye verilecek olan Zam'larında detayları giderek netleşmeye başladı. Pek çok emeklinin gözü kulağı 2017'de verilecek zam oranlarında. Peki Emekli ne kadar zam alacak?

2017 yılının gelişi giderek yaklaşıyor. Ocak Ayı'nın yaklaşması ile Emekliler de zam beklentisi içine girdi. Memur ve Asgari Ücretliler gibi 2017'de zam beklentisi olan bir başka grup ise emekliler oldu. 2017'de emekliler ne kadar zam alacak? 2017'de emekli maaşı ne kadar olacak? 2017 yılı emekli zammı ne kadar? gibi sorular internette en çok arananlar girmiş durumda. Milyonlarca Emeklinin gözü kulağı gelecek zam haberlerine kitlenmiş durumda.

SGK ve Bağ-Kur Emeklilerin hepsi 2017 yılından zam haberleri bekliyor. Bizler de bu konular ile ilgili haberleri sizler için derledik.

2017'de Emekli Zamları ne kadar olacak?

2017 yılında emeklilerin ne kadar zam alacağının detayları netleşmeye başladı. Memur emeklilerinin zammının, 2017'de memurların alacakları zamlar ile aynı oranda olması bekleniyor. Aynı memurlar gibi Ocak 2017'de ilk etapta yüzde 3 zam alacak memur emeklisinin maaşı, eğer enflasyon farkı da gelirse biraz da artacak. Şu an en düşük memur emeklisi maaşı 1 701 TL civarında. Gelecek olan zamlar ile en düşük memur emeklisi maaşı 1 752 TL olacak gibi. Tabi Enflasyon Farkı da gelirse bu rakam biraz daha artacak gibi duruyor.

Yeni Sistem Gündemde

11 Milyondan fazla emeklinin maaş artışlarında yeni sistem de gündeme gelmiş durumda. Bu sistem de her emekli grubuna farklı zamlar gelmesi söz konusu olmuş durumda. Bu zamlarda geçim durumuna ve yaşa bakılacak. Emeklilerin zorlu hayat koşulları içinde ezilmemesinin amaçlandığı sistemde, geçim durumu kötü olanlar daha fazla zam alabilecek gibi görünüyor. Bakıma muhtaç hale gelmiş veya geçim durumu iyi olmayan emeklilere 100 TL'ye varan artışlar gündemde.

Ocak'ta Hangi Emekli ne kadar alacak?

Ocak 2017'de bazı emekli gruplarına verilmesi düşünülen yeni maaşlar ise şöyle;

c94js_1478519436_699.jpg

Enflasyon Farkı ne kadar olacak?

Ocak Ayı'nda emeklilere enflasyon farkı da verilmesi gündemde. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu kapsamda yüzde 3 kadar bir zam verilecek.

Emekli gruplarına Ocak 2017'nin ardında Temmuz Ayı'nda da bir zam verilmesi gündemde. O zammın detayları da geldikçe sizlerle paylaşacağız.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum