Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da son durum nedir? EYT 2017 Son Dakika

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da son durum nedir? EYT 2017 Son Dakika

Emeklilikte Yaşa Takılan milyonlarca vatandaş merakla ve heyecanla erken emeklilik yasasını merak ediyor. EYT Mağduru olan milyonlarca kişi 2017'den EYT Son Dakika Haberleri bekliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da son durum ne?

Emeklilikte Yaşa Takılan milyonlarca vatandaşın mağduriyeti devam ediyor. Erken emeklilik için yaş sınırına takılan milyonlarca vatandaş, 2017'de erken emeklilik yasası çıkacak mı? sorusunu sormaya devam ediyor. Konu ile ilgili özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na talep yağıyor. Erken Emeklilik Yasası için talepte bulunan milyonlarca eyt mağduru'nun sorunları bir türlü çözülemiyor.

Milyonlarca EYT Mağduru bu nedenle; "Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da son durum ne? EYT Yasası 2017'de çıkacak mı? EYT Mağdurları son durum ne? Erken Emeklilik Yasası çıkacak mı?" gibi sorulara yanıt arıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da son durum ne? (2017)

EYT Mağdurları ile ilgili 2017'nin ilk ayında gelen açıklamalar genellikle olumsuz yönde olsa da, EYT ile ilgili sorunun çözümü için masada bazı mesleklerin erken emekliliği için belli formüller üretilmeye başlandı. Bunlar, bazı meslekler için yıpranma, fiili hizmet süresi gibi bazı konular göz önüne alınarak erken emeklilik sağlanabiliyor.

Ayrıca Erkeklerde, eğer işe girmeden önce askere gidildi ise, askerlik borçlanması sayesine 1-2 yıl kazanabilir. Ayrıca bu yöntem, yani askerlik borçlanması, prim şartını da azaltabiliyor.

Kadınlarda ise doğum borçlanması ile erken emeklilik sağlanabilir. Yıl ve yaş şartını tamamlamış bir annenin eğer primi eksikse bunları tamamlamak için beklemesi gerekmiyor. 3 çocuğa kadar borçlanma yaparak, 6 yıl kazanılabiliyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili Hükümet tarafından yapılan açıklamalar ise genellikle olumsuz yönde. Fakat geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında konuşan Mehmet Müezzinoğlu, EYT Mağdurlarının, GSS Primi ödeyerek Sağlık Hizmetinden yararlanabileceğini söyledi. Konu ile ilgili Müezzinoğlu'nun ifadeleri şöyle;

"Balkanlardan ve geniş coğrafyadan gelip Türk vatandaşı olup, birinci dereceden yakınları olanların yakınları Türk vatandaşı değilse bile bu 53 liralık ücreti GSS primini ödeyerek onlar da bu kapsam içine girecekler. Sistem sağlıklı olsun diye, hem emeklilik gününü hem de senesini beklemek zorunda, emekliliği bekleyen, yaşa takılanlarla ilgili, sağlık sigortası bedeli ödemedikleri için faydalanamıyorlardı. Şimdi onlar da 53 lira ödeyerek emekli olma gününe kadar GSS kapsamından yararlanabilirler. 1 hafta 10 gün içinde meclisten geçeceğini düşünüyoruz."

EYT Mağdurları ile ilgili yeni haberleri geldikçe sizlerle paylaşacağız.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum