Emeklilik beyaz zarfla geliyor

Emeklilik beyaz zarfla geliyor

Bursa'da, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünce hayata geçirilen proje kapsamında emekliliğine 6 ay kalan Bağ-Kur'lular, adreslerine gönderilen "beyaz zarf" ile kuruma davet ediliyor.

Borçlanması bulunanlar bu işlemi yaptırmaları halinde hemen, diğer kişiler ise günü geldiğinde emeklilik imkanına kavuşuyor.

SGK İl Müdürü Ahmet Metin, "beyaz zarf" projesini, pilot bölge seçtikleri Gürsu ilçesinde başlattıklarını söyledi.

Bunun, önem verdikleri çalışmalardan biri olduğunu vurgulayan Metin, ilçede Bağ-Kur'lu bin 800'ü çiftçi, 3 bin 200'ü esnaf olmak üzere 5 bin vatandaşın dosyasını incelediklerini ve bilgilerini bilgisayara yüklediklerini anlattı.

Uygulama çerçevesinde emekliliklerine 6 ay kalanların belirlendiğini dile getiren Metin, şöyle devam etti:

"Emekliliğine 6 ay kalan Bağ-Kur'lu vatandaşlarımıza, 'beyaz zarf' adıyla durumlarını gösteren bilgilendirme mektupları gönderiyoruz. Vatandaşımızı buraya davet ediyoruz. Borçlanmaları varsa bunu kendilerine bildiriyoruz. Günü gelen vatandaşlarımızı ise emekli ediyoruz. Günü eksik olmayan vatandaşımız burada bir çayımızı içine kadar emeklilik işlemleri tamamlanıyor ve maaşları bağlanıyor. Emekliliği yaklaşan vatandaşlarımız evlerine beyaz zarf geldiğinde şaşırmasın. En yakın Sosyal Güvenlik Merkezine başvursun."

Metin, uygulamayı kısa sürede il merkezine ve Gürsu dışındaki diğer ilçelere yaymak istediklerini sözlerine ekledi.

"Devlet artık böyle bir hizmeti evimize kadar getirdi"

Bursa'da evine ilk beyaz zarfın gönderildiği çiftçi Hamza Mehmet Ateş (56), Gürsu Sosyal Güvenlik Merkezine geldi.

Görevliler tarafından yapılan incelemede, askerlik borçlanmasını ödemesi halinde hemen emekli olabileceğini öğrenen Ateş, bu imkandan yararlanmak için dilekçe vererek emekliliğe adım attı.

Ateş, hiç beklemediği bir anda postacı tarafından evine mektup getirildiğini ifade etti.

Zarfı açıp içindeki yazıyı okuyunca Sosyal Güvenlik Merkezinden davet aldığını anladığını dile getiren Ateş, şöyle konuştu:

"Emekliliğim için daha en az 1,5 yılım olduğunu biliyordum. Sonra bu mektubu kahvehanede birkaç kişiye gösterdim. Herkes çok şaşırdı. Bunun ardından merkeze geldim ve mektubun ne anlama geldiğini sordum. Bana, 'Askerlik süresini borçlanırsanız bugün itibarıyla emekli olabilirsiniz' dediler. Askerlik süresini borçlandım ve emekliliğe hak kazandım. Eskiden SGK binalarının önünde uzun kuyruklarda bekleyip 'Ne zaman emekli oluruz?' diye sorarken devlet artık böyle bir hizmeti evimize kadar getirdi. Çok mutlu oldum. Bu hizmetin tüm vatandaşları çok mutlu edeceğini biliyorum. Emeği olanlara teşekkür ederim."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.