Emeklilerin zam sevinci

Emeklilerin zam sevinci

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için toplu sözleşme gündeme geldi, milyonları heyecan sardı. Emekliler, 'Böylece zamlarımız yükselir, adalet sağlanır' dedi

Yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ- Kur emeklisi, toplu sözleşmeye kilitlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için toplu sözleşmenin gündeme gelmesi, milyonlarca emekliyi sevince boğdu. 1.9 milyon memur emeklisinin maaş zamlarının toplu sözleşmeyle belirlenmesi nedeniyle beklenti içinde olan SSK ve Bağ- Kur'lular, konunun gündeme gelmesinden memnun. SSK ve Bağ-Kur emeklilerini şimdiden zam heyecanı sarmış durumda.

'EŞİTLİK SAĞLANMALI'

Takvim'i arayan emekliler, "SSK ve Bağ-Kur emeklileri için toplu sözleşme yapılması zamların daha yüksek olmasını sağlar. Bizler her zam döneminde bir önceki 6 aylık enflasyon kadar zam alıyorduk. Toplu sözleşmeyle maaşlarda iyileştirme imkanı ortaya çıkar" dedi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yetkililere de şöyle seslendi: "Bizlere toplu sözleşme yolunu açan düzenlemenin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Maaşlarımız zaten memur emeklilerininkinden düşük. Mevcut hesaplama yöntemi ile aramızdaki uçurum artıyor. Memur emeklisine ayrı, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ayrı zam olmamalı. Artık toplu sözleşme masasında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de zamları belirlenmeli. Emekliler arasında eşitlik sağlanmalı."

ARTIŞLAR NİÇİN FARKLI?

BAĞ-KUR emeklisiyim. Maaşım çok düşük. Memur emeklilerinin maaşlarına bakıyorum, aramızda büyük fark var. Toplu sözleşme ile daha yüksek zam alabilirim. NİYE memur emeklisi farklı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri farklı zam alıyor. Toplu sözleşme tüm emeklileri kapsasın. Hepimiz aynı zammı alalım. SSK emeklisiyim. Enflasyona endeksli zam alıyorum. 900 lira civarında emekli maaşım var. Toplu sözleşme bizim için de hayata geçerse, maaşlarımızda iyileşme sağlanır.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.