Emekliler gün geçtikçe yoksullaşıyor

Emekliler gün geçtikçe yoksullaşıyor

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, hükümetin 12 yıllık iktidarında hazırladığı bütçelerde, halktan toplanan vergilerin büyük çoğunluğunu yandaşlarına aktardığını ileri sürdü.

Aydın'da Sevgi Yolu'nda bir grup sendika üyesiyle birlikte basın açıklaması yapan Beysülen, 2015 yılı bütçesinin diğer bütçelerden farklı olmadığını söyledi.
 
"Saraya değil, emekliye bütçe" pankartının dikkat çektiği basın açıklamasında Genel Başkan Beysülen, 2015 bütçesinin hem gelir hem gider yönünden halkı rahatlatacak bir bütçe olmadığını iddia etti. Beysülen, "Bu bütçede işsizliğe çare olacak, üretimi arttırıcı yatırımlar için kaynak yok. Bu bütçede yoksulluğu yok edecek, gelir adaletsizliğini giderecek çözümler yok. Hükümet, uyguladığı yanlış ekonomik ve sosyal politikaların yol açtığı bütçe açığının faturasını, bir kez daha bu ülkenin yoksul insanlarına ödetmektedir. Bütçeye baktığımızda, vatandaşın 2015 yılında ödeyeceği vergilerin yüzde 10,7 oranında arttığı görülmektedir." dedi. Emeklilerin AK Parti iktidarında gelirlerinin ve alım gücünün azaldığını söyleyen Veli Beysülen, "Emeklilerimiz, 2002 yılı alım gücünün yüzde 30 gerisinde. Emekliler gün geçtikçe yoksullaşıyor. Bu hükümet döneminde emeklilerin maaşları, sadece sahte enflasyon oranı kadar artmakta. İktidar, övündüğü büyümeden emekliye pay vermemektedir. 'Kişi başı milli gelirimiz arttı, ülkemiz büyüdü, dünyanın 17. büyük ekonomisi olduk' naraları atıyorsunuz. Size tavsiyem, çok sevdiğiniz ve en sonuncusunu milyarlarca lira harcayarak yaptığınız saraylarınızdan dışarı çıkın. Binlerce koruma olmadan, bu ülkenin sokaklarını gezin. İnsanların yaşantılarına yakından bakın. Söylediklerinizin, gerçeklerden çok uzak olduğunu göreceksiniz." şeklinde konuştu.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.