Emekli Promosyonu nasıl alınacak? Promosyon Alma şartları

Emekli Promosyonu nasıl alınacak? Promosyon Alma şartları

2017 yılının Mart Ayı itibari ile verilmesine başlanacak olan Emekli Promosyonu için milyonlarca emekli bekleyişte. Emekli Promosyonu nasıl alınır? Emekli Promosyonu almanın şartları nelerdir? Promosyon almanın yolu haberimizde..

11.6 Milyon Emekli, kendilerine verilecek olan Emekli Promosyonu için bekleyişini sürdürüyor. 2016 yılının son günlerinde Binali Yıldırım ile Bankalar arasındaki görüşme olumlu sonuçlanmış ve emekli promosyonları'nın verileceği kesinleşmişti. Son 1 aydır ise SGK ile bankalar arasında emekli promosyonu için imzalar teker teker atılıyor.

Resmi makamlardan gelen açıklamaya göre Emekli Promosyonu her emekliye Mart başı itibari ile T.C. Kimlik Numarası ile yatmaya başlayacak. Promosyon için vakit daralırken, 6 Banka promosyon vereceğini duyurdu. Bu bankalara yenileri de eklenecek. Peki Emekli Promosyonu nasıl alınır? Emekli Promosyonu almak için izlenecek yol nedir? Emekli Promosyonu alma şartları nelerdir? İşte detaylar;

Emekli Promosyonu nasıl alınacak?

11.6 Milyon Emekli, istisnasız olarak promosyon alacak. Peki Emekliler, kendilerine verilen promosyonu almak için hangi yolları izleyecek?

1) Bankanızı Seçin: Emekliler, promosyonlarını istedikleri bankadan alma serbestliğine sahip. Bu durumun bankalar arası rekabeti, dolayısı ile promosyon miktarını bir hayli arttırması bekleniyor. Henüz 6 banka promosyon için protokol imzaladı. Bu nedenle acele etmeyin. Yeni Bankalar eklendikçe promosyon miktarı artacaktır.
2) Banka'da sözleşme yapılacak: Emekliler seçtikleri bankaya nüfus cüzdanı ile giderek, banka ile bireysel olarak sözleşme imzalayacak.
3) Fatura Talimatı: Sözleşme yaptığınız, yani promosyonu alacağınız banka'ya en az iki faturayı otomatik ödeme için talimat vermeniz gerekiyor. (Bu şartın kaldırılacağı konuşuluyor)
4) 3 yıllık sözleşme: Banka ile 3 yıl boyunca çalışmak zorundasınız. Emekli Promosyonu 3 yıl için peşin verilecek.
5) Eğer seçtiğiniz bankanın zaten müşterisiyseniz; Eğer Promosyon için seçtiğiniz banka, zaten sizin maaş aldığınız banka ise, yine banka size 3 yıllık bir sözleşme önerecektir.
6) Promosyon Mart'ta başlıyor. Bankalar Promosyon konusunda emekliyi fazla bekletmeyecek. Mart Ayı içinde başlayacak ödemeler sırayla Nisan ve Mayıs içinde bile devam edecek.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.