Emekli paşa, Sincan’daki tankları savundu: Kime zarar verdik?

Emekli paşa, Sincan’daki tankları savundu: Kime zarar verdik?

28 Şubat sürecinde adı Sincan'da tankları yürüten 3 komutandan biri olarak geçen dönemin Zırhlı Birlikler ve Eğitim Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, tankların geçişinin rutin bir tatbikat olduğunu iddia etti.

Ayşenur Parıldak'In haberi:

Tatbikatın Kudüs Gecesi'ne denk gelmesini ise 'tamamen tesadüf' olarak yorumladı. 102 sanığın yargılandığı 28 Şubat davasında sona geliniyor. Son savunmasını yapan Erdal Ceylanoğlu, normalde 7 Şubat 1997'de yapılması planlanan tatbikatın 3 gün öne alındığından haberdar olmadığını belirtti. O günlerde izinli olduğunu söyleyen Ceylanoğlu, tatbikatın öne alınması konusunda ise üst düzey komutanları işaret etti. Geçişin yapıldığı caddenin Sincan'ın en işlek caddesi olmadığını öne sürdü.

Eğitim tatbikatının artniyetli şekilde yorumlanmaması gerektiğini dile getirdi.

Tatbikat planlarının bir emir ile her zaman değiştirilebileceğini, tankların iddia edilenin aksine gözdağı vermek için değil, arıza meydana geldiği için uzun süre bekletildiğini kaydetti. Ceylanoğlu, “Meydana gelen arıza, bakım-onarımı uzun süren bir faaliyettir. Desteğe gelen tırtıllı aracın da tank sayılmasını mahkemenin takdirine bırakıyorum. Arızanın 4-5 saatlik diliminde kime zarar verilmiştir?” savunmasını yaptı. 28 Şubat davasının son duruşmalarında dikkat çeken bir ayrıntı da yaşandı. 28 Şubat duruşma savcısı TMK 10. maddesiyle yetkili Kemal Çetin, duruşmada yer almadı. Onun yerine duruşmada Ankara TMK savcılığına yeni atanan Mustafa Düzgün bulundu. Kemal Çetin'in, yıllık iznini kullandığı öğrenildi.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.