Emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?

Emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır?

SGK emekli maaşı hesaplama ve sorgulama hizmetleri internete taşınıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmetleriyle birlikte internetten yapılabilen emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri ile emekli maaşı miktarına dair önemli bilgiler..

Türkiye'deki tüm sigorta emeklisi artık internet ortamı üzerinden güncel emekli maaşlarına ilişkin olarak ayrıntılı bilgilere internetten ulaşabiliyor. Online sigorta emekli maaşı sorgulama ekranı üzerinden çok kolay bir şekilde emekli maaşı ayrıntılı bilgilerine ulaşabiliyor. Sigorta emeklileri artık internete erişim sağlayabildikleri her yerden e-devlet sistemindeki e-SGK ağı uygulamaları olan '4A emekli aylık bilgisi' ekranında SSK emeklisi, '4B emekli aylık bilgisi' ekranında BağKur emeklisi, '4C emekli aylık bilgisi' ekranında Emekli Sandığı emeklisi emekli maaşı sorgulama yapabiliyor. Ancak bu işlem için emeklinin e-Devlet Kapısı üzerinde öncelikli olarak güvenli işlem çerçevesinde kimlik doğrulaması gerçekleştirmesi gerekiyor.

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl dünyasında artık insanların sosyal güvence kapsamı altında olabilmeleri, sosyal hizmetlerden yararlanabilmeleri gibi pek çok sosyal hizmet yapısı çerçevesinde ülkenin kaynak ve gereksinimleri çerçevesinde her ülkede farklı sigorta sistemleri uygulanıyor. Türkiye'de de aktif sigortalılık süresince yararlanılmakta olan tüm sosyal hakların sürdürülebilirliğinin devam ettirilebilmesi amacı ile vatandaşlara Sosyal Güvenlik Kurumutarafından emeklilik hakkı veriliyor. Ancak vatandaşların emeklilik haklarını alabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen SSK emeklilik şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor. Bu çerçevede vatandaşlar SSK emekli maaşı alabilme şansına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu aktif SSK'lılığı devam eden vatandaşların internette SSK emekli maaşı hesaplama işlemi ile SSK emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini hesaplayabilmelerine yardımcı oluyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından son yıllarda hızla gelişen modern yüzyıl internet altyapısının oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor olması çerçevesinde her türlü sigorta işleminde internetin hızlı ve kolay işlem fırsatlarından yararlanılabiliyor. Bu çerçevede Türkiye'deki tüm SSK sigortası mükellefleri artık internete erişim sağlayabildikleri her noktadan güncel SSK sigortası durumu üzerinden SSK emekliliği döneminde ne kadar emekli maaşı alabileceğini SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden hesaplayabilme şansına sahip olabiliyor. Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen kaynaklar ve aynı zamanda da özel sektör alanındaki iş gücü ve diğer kalemlerdeki ihtiyaçlar çerçevesinde belirlenen SSK emeklilik şartları çerçevesinde SSK sigortalısının emekliliğine hak kazanabilmesi için SSK emeklilik yaşını, SSK hizmet süresini ve SSK prim ödeme gün sayısını tamamlaması gerekiyor.

Bu çerçevede Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet ortamı üzerinde yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde tüm SSK sigortalısının en güncel SSK sigortası hizmet durumu üzerinden emeklilikleri döneminde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini hesaplayabilmeleri sağlanıyor. SSK sigortalısı tarafından ücretsiz olarak internete erişim sağlanabilen her noktadan 7 gün 24 saat kullanabildiği SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden SSK emekli aylığının güncel SSK sigortası durumuna göre ne kadar olacağını öğrenerek, kariyer ve gelecek planlamalarını daha bilinçli ve daha planlı bir şekilde oluşturabilme şansına sahip olabiliyor. SSK sigortalısı, internette SSK emekli maaşı hesaplama işlemi için ilgili uygulama ekranında T.C. kimlik numarası, SSK sicil numarası, doğum tarihi, baba adı ve nüfus il bilgilerini girmesi gerekiyor. Böylelikle en güncel sigorta durumunda emekli maaşını hesaplayabiliyor.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.