Elma Ağaçları Ekim Ayında Çiçek Aştı

Elma Ağaçları Ekim Ayında Çiçek Aştı

Muş’ta elma ağaçları ekim ayında çiçek açıp meyve tuttu. Ekim ayında ilk defa meyve ağaçlarının çiçek açıp meyve tuttuğunu gören Muşlular şaşırdı.

Şehir merkezi Saray Mahallesi’nde Maşallah Yıldız’a ait bahçedeki elma ağaçları çiçek açıp meyve tutmaya başladı. Havanın iyice soğuduğu ve birçok ağacın yaprak döktüğü Ekim ayında elma ağaçlarının meyve tuttuğuna ilk defa şahit olduğunu belirten Maşallah Yıldız(50), şunları söyledi: “50 yaşındayım. Babamızdan daha doğrusu dedemizden dahi duyduğumuzda bu mevsimde, onuncu ayda meyve ağaçların çiçek verip meyve tuttuğunu görmedik, duymadık.”
 
Elma ağaçlarının çiçek açıp meyve tutmasının nedenini bilmediklerini ifade eden Yıldız, “Küresel ısınmadan mı başka neden ise bilmiyoruz. Göründüğü gibi ağaçların birçoğu çiçek ve meyve tutuyor. Biz böyle bir şey görmedik.” sözleriyle şaşkınlığını dile getirdi.
 
Bahçelerindeki meyve ağaçlarının çiçek açıp daha sonra meyve tutması durumu karşısında çok şaşırdıklarını kaydeden Mehmet Yıldız(29) da gelecekte bu anıyı çocukları ve torunlarıyla paylaşmayı düşünüyor. Ekim ayında Muş’a kar yağdığının altını çizen Yıldız, “Batı tarafında bu mevsimde sürekli meyve ağaçlarının çiçek açtığını hep duyuyoruz. Doğuda ve özellikle Muş’ta bu mevsimde meyve ağaçlarının çiçek açılması ve meyve tutması gerçekten çok şaşırtıcı ve güzel bir duygu bizim için. Belki ilerleyen zamanlarda çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatabileceğimiz bir anımız olacak. Bu da bizim için güzel bir şey. Gerçekten bu zamanlarda karla boğuştuğumuz dönemde çiçeklerin açması bayağı şaşırtıcı ve güzel oldu.” şeklinde konuştu. 
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.