Elektrikli ısıtıcı, tarihi camiyi yaktı

Elektrikli ısıtıcı, tarihi camiyi yaktı

Eskişehir'in Mihallıçık ilçesi Kavak köyünde yer alan ve 1896 yılında yaptırılan tarihi Kavak Krom Camii, çıkan yangın sonucu tamamen yandı. Olayda her hangi bir can kaybı yaşanmadı.

Yangının, ısıtıcı cihazlarının elektrik kontağını ve kabloları tutuşturarak halıları sıçraması üzerine çıktığı belirtildi.

    Tarihi camide çıkan yangına ilk müdahale Koyunağılı Adularya A.Ş. Termik ve Mihalıççık Belediyesi itfaiyeleri yaptı. Köylülerinde destek verdiği söndürme işleminde Mihalıççık Orman İşletmeleri de arasöz ile söndürme ve soğutma çalışmalarına yardım etti. Yangın uzun uğraşlar sonucu söndürüldü. Ancak tarihi cami tamamen yandı. İtfaiye ekipleri ve Koyunağılı jandarması da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililer, yangının kesin çıkış nedenini yapılan incelemeler sonucu belirleneceği kaydedildi.

    Tarihi Cami'nin bulunduğu mahalle sakinleri, "Camimiz bakımlı ve tarihi idi. İnşallah en yakın zamanda yaralarımızı sararız.” dedi. Yangının çıkış nedenini belirlemek için yapılan çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.