Elektrik Tüketiminde Rekor Kırıldı | Haziran - Temmuz Faturalarına Dikkat

Elektrik Tüketiminde Rekor Kırıldı | Haziran - Temmuz Faturalarına Dikkat

Havaların ısınması ile birlikte klimaların devreye girmesi elektrik tüketiminde tarihi rekor getirdi. 24 Haziran’da 878 milyon kilovat saatle elektrik tüketim rekoru kırılırken, uzmanlara göre Temmuz ayında rekorun yenilenmesi bekleniyor.

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle klima kullanımı arttı. Sıcak havalarla artan kullanım nedeniyle elektrik tüketiminde rekor kırıldı.

 

Geçtiğimiz yıl 30 Temmuz’da 867 milyon kilovat saatle rekor kıran elektrik tüketimi, 24 Haziran’da 878 milyon kilovat saatle bu rekoru geçti..

Sıcak havanın Temmuz’da etkisini arttırmasını öngören uzmanlar, Haziran ayında kırılan rekorun Temmuz’da yeniden geçilmesini bekliyor ancak Türkiye’nin kurulu gücü dikkate alındığında tüketimin karşılanmasında sorun yaşanmayacağını belirtiyor.

24 HAZİRAN’DA REKOR KIRILDI

Türkiye elektrikte, tarihi bir dönemden geçiyor. Ankara'da enerji yönetimi, klimaların devreye girmesiyle birlikte hızla artan taleple ilgili süreci yakından takip ediyor. Klimaların devreye girmesiyle birlikte elektrikte her gün yeni bir rekor kırılıyor. Hızla artan tüketim, perşembe günü 876 milyon kilovat saate, cuma günü de 878 milyon kilovat saate çıkarak tarihi rekor kırdı. Önceki tüketim rekoru 867 milyon kilovat saatle 30 Temmuz 2015'te kırılmıştı.

TEMMUZ’DA REKOR TAZELEBİLİR

Enerji sektörü uzmanları, tüketimin genelde temmuzda rekor kırdığını belirterek, "Bu yıl haziranda rekor kırıldı. Bu gidişle günlük tüketim 900 milyon kilovat saate kadar çıkar" dedi. 

TÜKETİMİN KARŞILANMASINDA SORUN YOK

Sektör temsilcileri, kurulu güç dikkate alındığında ne kadar artarsa artsın tüketimin karşılanabileceğini belirtiyor.

TEMMUZ’DA ZAM VAR MI?

HaberTürk'ün haberine göre; EPDK, 1 Temmuz'dan geçerli olacak ve 3 ay uygulanacak elektrik fiyatlarıyla ilgili hesaplamaları da tamamladı. 1 Temmuz'da elektriğe zam yapılmayacak. Doğalgazda da zam ya da indirim söz konusu değil. Doğalgazda beklenen indirim eylül ya da ekimde yapılacak.

İCRALIK OLAN ABONE İÇİN YENİ DÜZENLEME

Enerji yönetiminin diğer bir gündem maddesi de elektrik borcu nedeniyle icralık olan abonelerle ilgili düzenleme. Çok sayıda abone, elektrik faturasını zamanında ödemediği için icralık oldu. EPDK'nın çözümüne göre bu durumdaki abonenin borcu, dağıtım şirketine ilk abonelik sırasında "güvence bedeli" adıyla yatırılan paradan tahsil edilecek. Böylece, abone icraya verilmeyecek. Borç, bu bedeli aşmışsa hukuki takip yapılacak.

VATANDAŞA UYARI

Sıcak hava ile birlikte artan klima kullanımının faturalarda ani değişime neden olacağını belirten uzamanlar, Haziran-Temmuz ayında gelecek yüksek faturalar için vatandaşı uyarıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.