Elektrik kesintisi en fazla ABD'de oldu

Elektrik kesintisi en fazla ABD'de oldu

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de geçen yıl 3 bin 634 kez elektrikler kesildi. Ülke ekonomisine 150 milyar dolara mal olan kesintilerle ABD, gelişmiş ülkeler arasında en fazla elektrik kesintilerinin gerçekleştiği ülke oldu

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de geçen yıl 3 bin 634 kez elektrikler kesildi.

"Yıllık Elektrik Kesintisi" raporuna göre, geçen yıl ABD, gelişmiş ülkeler arasında en fazla elektrik kesintilerinin gerçekleştiği ülke oldu. ABD'de 2013 yılında 3 bin 236 elektrik kesintisi gerçekleşirken, 2014 yılında bu rakam yüzde 12 artarak 3 bin 634'e ulaştı.
Ülkede yaşanan elektrik kesintilerinden 2013'te 14 milyon kişi, 2014'te ise 14,2 milyon kişi etkilendi. Bu kesintilerin ABD ekonomisine yıllık yaklaşık 150 milyar dolarlık bir maliyeti oldu.
Rapora göre, elektrik kesintilerinin sebepleri incelendiğinde hava muhalefeti ilk sırada yer alırken, sektörün önde gelenlerine göre eskimeye başlayan altyapı ve şebeke hatlarına yönelik yatırımdaki eksiklikler de kesintilerin baş nedenlerini oluşturdu.
ABD'de kötü hava koşulları geçen sene 1081 elektrik kesintisine neden oldu. Bunu, 1026 kesintiyle ekipman ve insan hataları izledi. Geriye kalan elektrik kesintileri ise otomobil kazaları, hayvanlar, fazla yüklenme gibi nedenlerden kaynaklandı.
ABD'de en sık elektrik kesintileri ocak ve temmuz aylarında, en az kesinti ise kasım ve aralık aylarında gerçekleşti.
Elektrik kesintilerinde geçen yıl Kaliforniya eyaletler arasında ilk sırada yer aldı. Bu eyalette toplam 537 elektrik kesintisi olurken, Kaliforniya'yı 178 kesintiyle Teksas ve 164 kesintiyle Michigan takip etti.
ABD'nin elektrik iletim sisteminin toplam uzunluğu 8 milyon kilometreyi, değeri de yaklaşık 876 milyar doları buluyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.