Elektrik Kesilince İnternetsiz Kalmayın!

Elektrik Kesilince İnternetsiz Kalmayın!

Elektrik kesildiğinde teknolojiden kopmamak için kullanmanız gereken ekipmanların listesini sizler için hazırladık. İşte elektrik kesilince yapılması gerekenler ve ekipmanlar!

31 Mart'ta sabah 10.30 civarında Türkiye'nin 1 ili hariç tüm illerde sırasıyla kesilen elektrik, akşam saatlerine kadar tam olarak gelememiş, ülke çapında neredeyse yarım gün boyunca elektriksiz kalmıştık.

Elektriksiz geçen saatler bizlere, hayatımızın ne kadar elektrik ve internete bağımlı hale geldiğini de gösteriyor. Eve pille çalışan radyonun bile bulunmaması, internet sisteminin çökmesi ve cihazların çalışmaması, insanların en basit haberlere bile erişmesini engelleyen etmenlerdendi.

mum.jpg

Mumlar ne güzel duruyor değil mi? Elektrik olduğunda romantik duran mumlar, elektriksiz kalınca insanın çaresizliğini gösteren detaylardan. Şimdi yeni muhtaç olduğumuz şey ise internet!

 

eki elektrik kesildiğinde, dünya ile iletişiminizin kopmaması için neler yapabilirsiniz? Bu makalemizde, elektrik olmasa da yaklaşık 1 gün daha internete bağlanabilecek halde tutmanın yollarını aktaracağız.

Elektrik kesilince ne yapmak lazım?
Elektrik kesildiğinde, jeneratörün olmadığı bir yerdeyseniz, ilk başta modem çalışmadığı için internetsiz kalıyoruz. Ayrıca masaüstü bilgisayarlar, televizyonlar ve aklınıza gelebilecek haber alabileceğiniz tüm mobil olmayan cihazları kullanamıyoruz.

Elektrik kesildiğinde, yaşanan sorunlardan etkilenmemenin basit ve pahalı bir çözümü var. Jeneratör almak. Ama bu yazımızda sizlere onu önermeyeceğiz.

1- Kesintisiz güç kaynağı
İrili ufaklı, farklı boyutlarda satılan kesintisiz güç kaynakları, sadece masaüstü bilgisayarlar için gerekli bir şey gibi düşünülmesin.

ups.gif

Bir kesintisiz güç kaynağı, elektrik kesildikten sonra boyutuna göre değşmekle beraber güçlü bir güç kaynağıysa 1 gün boyunca ADSL ya da Fiber modemi çalıştırabilir. Böylece internet sağlayıcının hizmeti kesilmediği sürece internete girmeye devam edebilirsiniz.

Kesintisiz güç kaynağının diğer avantajı ise akıllı telefon ve notebookları şarj edebilmeniz. Özellikle kesintisiz güç kaynağı ile cihazlarınızı şarj edebilir, daha sonra mobil cihazları bir süre daha kullanabilirsiniz. Ayrıca internetsiz de kalmazsınız.

shiftdelete

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.