Elektrik faturalarında isyan ettiren ücret

Elektrik faturalarında isyan ettiren ücret

Son dönemde artış gösteren elektrik faturaları cep yakarken kafa karıştırmaya da devam ediyor. Elektriğinde herhangi bir kesinti yaşamayan aboneler, faturalarında "Kesme-bağlama ücreti" görünce şok oldu.

Şikayetvar'ın haberine göre: Elektrik faturalarındaki artış ile ilgili gelen tüketici şikayetleri devam ederken şimdi de faturalara "kesme bağlama ücreti " adı altında 19.10 TL'lik bir ücret yansıtılması tepkilere neden oldu.

Faturalarını son ödeme tarihinden 24 saat sonra ödeyen fakat herhangi bir kesme bağlama işlemine maruz kalmadıklarını iddia eden aboneler, faturalarına yansıtılan ücrete isyan etti.
Faturalarına eklenen bedelin yasal dayanağının olmadığını ve taraflarına iade edilmesini talep eden abonelerin şikayetleri şöyle: "Elektrik faturam her ay olduğundan fazla geldi kullanım aynı olmasına rağmen ve fatura detayında 19.10 TL'lik bir kesme bağlama bedeli gözüküyor fakat benim elektriğim ne kesildi ne de bağlandı.. Arayıp sorduğumda son ödeme tarihini 24 saat geçtikten sonra kesme kodu gönderiliyormuş. Yani kesmeye gelmeden dahi veya bağlamaya bu parayı bizden alıyorlar bu nasıl iş? Anlamış değilim."

"Aralık ayı faturam kesme bildirim belgesi evime gelmedi ve elektriğim kesilmemesine rağmen faturama kesme ücreti yansıdı. Telefonda bunun sebebini sorduğumda ise elektrik kesilmeden de bu ücreti bana yansıtılabileceğini söylediler, bu kesme ücretini acilen tarafıma iade edilmesini istiyorum"

"Son ödeme tarihini geçer geçmez elektrik hattını keserek yansıtılan 19.10 TL'ye artık yeter! Yani bu nasıl bir çalışma şeklidir ya? Ödediğimiz yüksek faturalar ve gereksiz yere ödediğimiz vergiler yetmiyormuş gibi birde açma kapama ücreti yansıtıyorsunuz! Yazık, günah.."
"Geçen ay ödediğim faturama sonradan bir göz gezdireyim dedim, (zaten faturanın fazla gelmesi gözüme çarpmıştı fakat işlerimin yoğunluğu nedeniyle fazla ilgilenemedim. ) Faturama "kesme-bağlama bedeli" olarak 17, 70-TL yansımış. Ben bu faturayı ödedim daha doğrusu ödemek zorunda kaldım. Kesme-bağlama ücretinin nedeni de geçen ayki faturamı 2 gün geç yatırmam. Kaldı ki benim elektriğim fiili olarak hiç kesilmedi. EPDK'nın 25. maddesi yönetmeliğinde "Elektriği fiili olarak kesilmeyen hiçbir aboneden Kesme Bağlama bedeli alınamaz" deniyor. Buna dayanarak ödediğim 17, 70-TL 'yi gelecek faturamda acilen tarafıma iade ediniz."

"Son dönem elektrik faturamı incelemem sonucunda kesme -bağlama ücreti olarak 17, 68 TL tutarın bir meblağ gördüm merak ettim ve yetkililerine durumu sordum. Faturayı geç yatırdığım için uygulandığını söylediler. Geç ödediğimiz için gecikme bedeli zaten alınıyor. 10 günlük gecikme sonucun tarafıma yapın bir tebliği (kesme ve bağlama) gibi bir işlem de yapılmadı zaten elektriğimde kesinti de olmadı. Nasıl bağlansın ki? Görevlinin bana verdiği cevap gecikme bedelinin çok düşük olması sebebiyle böyle bir yöntem uygulanıyor dedi."

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.