Elektrik borcu olan çiftçiye ödeme yapılmayacak

Elektrik borcu olan çiftçiye ödeme yapılmayacak

Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar tarımsal destekleme ödemeleri yapılmayacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar, 2014'te yapılması gereken tarımsal destekleme bedeli ödenmeyecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Tarımsal Sulamaya İlişkin Elektrik Borcu Bulunan Çiftçilere Bu Borçları Ödeninceye Kadar 2014 Yılında Tarımsal Destekleme Ödemesi Yapılmayacağına Dair Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, şirket, kendi abone/tüketici kayıtlarıyla ÇKS kayıtlarını eşleştirerek alacaklı olduğu çiftçilere ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarasıyla alacak tutarını bankaya iletecek. Banka, desteklemeyi uygulayan birim tarafından oluşturulup Genel Müdürlük tarafından bankaya iletilen, ödemeye esas icmallerdeki, çiftçilere veya tüzel kişilere ait kimlik numarası veya vergi kimlik numarasıyla şirket tarafından iletilen kimlik numarası veya vergi kimlik numarası eşleşen hakedişleri ilgililere ödemeyecek. Ödemenin yapılabilmesi için şirketten çiftçinin veya tüzel kişinin bankaya müracaat tarihinden önceki son bir ay içinde alınan belgenin bankaya ibraz edilmesi gerekecek. Borca ilişkin itiraz şirkete yapılacak. İtiraz 7 günde karara bağlanacak. Anlaşmazlık durumunda özel hukuk hükümleri uygulanacak.

Şirket, borçlulara ait bilgileri ve borç miktarlarını gösteren listeleri ödeme yapılmadan en geç 3 iş günü önceden bankaya iletecek. Genel Müdürlük, yapılacak destekleme ödemesinin yapılacağını planlama aşamasında 25-30 gün önceden şirketçe bildirilen adrese elektronik olarak gönderecek. Çiftçinin bankaya yazılı müracaatı halinde hak ettiği destekleme tutarından, bankaya bildirilen borç miktarına kadar olan kısım şirketin hesabına aktarılabilecek. Şirketin talebi halinde Genel Müdürlük, protokol dahilinde ÇKS'den veri paylaşımı yapacak. Düzenlenen belgelerin içeriğiyle ilgili hukuki sorumluluk şirkete ait olacak.

Ayrıca Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla da Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu uyarınca uygulama alanı ilan edilen Şanlıurfa'nın Bozova ilçe merkezine bağlı Alanlı ve Güvercin bağlıları Bozova ilçe merkezinden ayrılarak merkezi Güvercin bağlısı olmak üzere "Kevik" adıyla bağımsız köy olacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.