Elektriğe zam var mı?

Elektriğe zam var mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Elektrikle alakalı, arzıyla alakalı herhangi bir sıkıntımız yok.

Bakım ve onarım çalışmaları kendi programı çerçevesinde devam edecek" dedi. Elektrik ithalatının vatandaşa yansımasının sorulduğu Yıldız, "İthalattan dolayı elektrik faturalarına zam gelmez" yanıtını verdi.
 
Bakan Yıldız, Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen "20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı"nın (ICCI 2014) açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul'daki elektrik kesintisinin sebebine ilişkin soruya Yıldız, "Bakım çalışması... Toplamın içinde bu ifadeyi doğru bulmam. Elektrik bakımlarıyla alakalı konuyu, BEDAŞ'ı, AYEDAŞ'ı, her birisi bilgi veriyor ve 'Ben şu bakımlardan dolayı burada bakım yapacağım' diyor. Ben haberlerde okuyorum, 'Elektrik kesiliyor' diyor. Bakım yapılmayacak mı? Periyodik bakımlar var" yanıtını verdi.

Okuduğu bir haberde, yağmur sularından dolayı bir mahalleyi 1,5 metre sel bastığını ve "Hala elektrikler kesik" diye yazıldığını aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

"Orada elektrik tabi ki kesik olacak. Suyun olduğu yerde elektrik olmaz. O yüzden bunun haber niteliğini doğru kurgulamamız lazım. Bakım onarım çalışmaları periyodik olarak yapılır. Biz yazı da kışı da daha rahat atlatabilelim diye her 6 ayda bir, her yılda bir yapılan bakım çalışmaları vardır. Yaklaşık 180 bin trafodan bahsediyoruz. O yüzden elektrikle alakalı, arzıyla alakalı herhangi bir sıkıntımız yok. Bakım ve onarım çalışmaları kendi programı çerçevesinde devam edecek."

"İthalattan dolayı elektrik faturalarına zam gelmez"

Taner Yıldız, elektrik ithalatının vatandaşa yansımasına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

"Biz ithal ettiğimiz kadar ihraç da ediyoruz. Bu yeni yapılan bir şey değil. Geçen yıl da yapıldı, ondan önceki yıl da yapıldı. Geçenlerde Bulgaristan'daki nükleer güç santralinde bir arıza oluştu, biz Bulgaristan'a enerji verdik, elektrik verdik. Ondan dolayı elektrik faturalarına zam gelmez. Biz daha önceden yaptığımız rakamları eğer uygun fiyatlarla buluyorsak ihraç da ederiz, ithal de ederiz burada üretiriz de… Bunun bugüne has ve muhasır olmadığını söylemem lazım."

Yıldız, "Açıkçası yağmurun yapmasını ve barajlarımızın dolmasını temenni ederim. Çünkü biz su kaynaklarımızdan elektrik elde ediyoruz. Barajlarımızda su biriktiği kadar bizler oradan elektrik elde ediyoruz. Tabi ki yağmurun yapmasını temenni ederim ederim" ifadelerini kullandı.

Ukrayna ile ilgili bir soru üzerine ise Yıldız, "Borçlarıyla alakalı konuda Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin nimet-külfet ilişkisi içerisinde orada bulunduklarını görüyoruz. Ama Türkiye'nin Ukrayna'nın mevcut borcunu ödemesiyle alakalı herhangi bir programı yoktur ve Rusya'ya Ukrayna'nın doğalgaz borcunu ödemesiyle alakalı herhangi bir ödenek bütçe ayırmamıştır. Bizden de böyle bir talepte bulunan olmadı" açıklamasını yaptı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.