Elektriğe gizli zam yok

Elektriğe gizli zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO)'nın 'elektriğe gizli zam' iddiasını yalanladı.

Mercan, "Gizli zam diye bir şey olamaz. Böyle bir şey olsa zaten bütün medya organlarında açıklanır." dedi.

Mercan, 5. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'nın açılış törenine katıldı. Törenin ardından gazetecilerin elektrik zammı ile ilgili sorularını cevaplayan Mercan, "Ben, enerji zamları ile ilgili beyanda bulunamam. Bunlar kendi doğal seyrinde olur ya da olmaz; oturulur ve karar verilir, bilhassa elektrik fiyatlarında. Fiyatlara ekonominin bütün dengeleri, kur artışı, enerji ihtiyacı, enerji tüketimi ele alınarak karar verilir." diye konuştu. EMO'nun 'dağıtım şirketlerinin indirim oranlarının faturada karşılık bulmadığı elektriğe gizli zam uygulandığı iddiasının aktarılmasına karşılık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yardımcısı, "Tabii zamlar ile ilgili her bireyin, her kurumun bir fikri olacaktır. Ama elektriğe gizli zam diye bir şey olamaz. Böyle bir şey olsa zaten bütün medya organlarında açıklanır. Ben, bu tür spekülasyonlara girmeyi doğru bulmuyorum. Gizli zam EMO'nun fikridir, ben buna katılmıyorum." karşılığını verdi.

"ENERJİ VERİMLİLİĞİ YATIRIMLARI, 5. BÖLGE TEŞVİKLERİNDEN YARARLANACAK"

Enerji verimliliği yatırımlarının teşviki ile ilgili de konuşan Hasan Murat Mercan, "Bizim 1 milyon lira tutarında yatırımlar ile ilgili teşvikimiz var. Bunu aşan yatırımlar ile ilgili Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) prensipte anlaşıldı. Bu tür yatırımların teşvik edilmesi, 5. bölgenin teşviklerinden yararlanması için görüş birliği oluştu. Nihai aşama konunun detaylandırılması ve Bakanlar Kurulu kararı olarak çıkmasıdır. Yeni durumda prensip olarak enerji verimliliği yatırımlarının nerede yapılırsa yapılsın 5. bölge teşviklerinden faydalanması söz konusu. Bu konu yakında Bakanlar Kurulu olarak çıkacaktır." diye konuştu

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.