Elazığ'da kayısı ağaçlarını don vurdu

Elazığ'da kayısı ağaçlarını don vurdu

Elazığ'ın Baskil İlçesi'nde kayısı ağaçları son bir hafta içinde etkili olan soğuk hava nedeniyle dondu.

Üreticilerin büyük zarara uğradığını belirten Baskil Ziraat Odası Başkanı Faruk Çetin, hasar tespit çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Baskil'de geçen hafta sonundan itibaren etkili olan soğuk hava nedeniyle ilçenin en önemli geçim kaynağı olan kayısı ağaçları dondu. Üreticiler bütün emeklerinin boşa gittiğini belirterek, zararlarının yüzde yüze vardığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile görüştüğünü söyleyen Baskil Ziraat Odası Başkanı Faruk Çetin, şöyle konuştu

"Çiftçilerimiz büyük bir moral bozukluğu içindeler. Bu zararın nispeten giderilmesi ve çiftçilerin yükünün hafifletilmesi için ilgililere ulaşmak üzere bütün kurumlarımızla özellikle belediyemizle, siyasi parti temsilcileriyle, muhtarlarımızla sürekli temas halindeyiz. Şu anda ilçemizde Kaymakamımızın talimatıyla hasar tespit çalışmaları yapılmaktadır. Köy ve mahalle bazındaki sonuçlar alındıktan sonra konu daha net bir şekilde ilgililere iletilecek.

Sonuçta tabii ki ilgili bakanlığa ve hükümetimize intikal ettirilecek. Biz gerçekten tarım kesiminde büyük sıkıntı yaratan bu durumun atlatılacağı konusunda sayın bakanımızla yaptığımız görüşmeden sonra oldukça umutlandık. Bir anlamda bekleyiş içerisindeyiz. Bir temenni olarak ben bir daha ülkemizin ve çiftçilerimizin böyle bir felaketle böyle bir zararla karşılaşmamasını diliyorum. Herkesin sabırla sonucu beklemesini öneriyorum."

Aktif Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.