El yıkamanın da tekniği var

El yıkamanın da tekniği var

Acıbadem Adana Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Özlem Alkaya, el yıkamanın, küçük yaşlarda kazanılarak sürdürülmesi gereken bir alışkanlık olduğuna vurgu yaparak kişisel hijyenin el yıkama ile başladığını söyledi.

UNICEF tarafından el yıkamanın bir alışkanlık haline getirilmesi amacıyla 2008 yılında ilan ettiği '15 Ekim Dünya El Yıkama Günü' nedeni ile yaptığı açıklamada Alkaya, el yıkama alışkanlığının birçok hastalığın daha yayılmadan önlenmesindeki önemi anlattı. Alkaya, doğru el yıkamanın da bir tekniği olduğunu belirtti ve bu yönde hazırladıkları slaytlar ile eğitimler verdiklerini belirtti. 
 
Özlem Alkaya, sadece el yıkamanın tek başına yeterli olmadığını, ellerimizi yıkadığımız sabunların da kişiye özel olması gerektiğini anlatarak "Eğer elimizi yıkadığımız sabun sadece sizin kullanımınıza özel değilse sıvı sabun kullanmanız doğru olacaktır. Sıvı sabununuz bittiğinde şişenin üzerini tekrar doldurularak kullanmak da hatalı çünkü boşalıp geri doldurulan sabunluklarda bakterilerin üremesi için müsait bir ortam oluşuyor. O nedenle, sıvı sabun bittiği zaman ya şişeyi atıp yeni bir şişe kullanmamız gerekli ya da o sabunluğu iyice yıkayarak kuruttuktan sonra tekrar doldurmamız en doğrusu. Ancak bu şekilde tam anlamıyla hijyen sağlamış oluruz." dedi.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.