El Nino geri gelebilir

El Nino geri gelebilir

Dünya Meteoroloji Örgütü "El Nino" olarak bilinen doğa olayının yeniden meydana gelme olasılığının yıl sonuna kadar yüzde 80 olduğu bildirdi.

Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ) İklim ve Uygulamalar Bölümü Başkanı Rupa Kumar Kolli, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde yaptığı basın toplantısında, El Nino'nun daha önce dünyanın pek çok yerinde kuraklık ve sel baskınlarına neden olduğunu anımsattı.
 
Bu küresel atmosfer ve okyanus olayının Dünya yüzeyinin ısınmasına yol açtığına işaret eden Kolli, El Nino'nun geri dönme olasılığının ağustos ayına kadar yüzde 60, eğer gerçekleşmezse aralık ayına kadar yüzde 80 olduğunu kaydetti.
 
El Nino'nun 2-7 yıllık dönemlerde periyodik olarak meydana geldiğine dikkati çeken Kolli, bundan önceki El Nino'nun 2009-2010 yılında gerçekleştiğini ve Yerküre'de önemli ölçüde ısınmaya yol açtığını anımsattı.
 
Pasifik Okyanusu'nun tropikal bölgesinin gelecek aylarda ısınmaya devam etmesinin beklendiğini vurgulayan Kolli, bu ısınmanın 2014'ün son yarısında gittikçe tırmanmasının öngörüldüğünü bildirdi. 
 
El Nino, yarattığı ısıtıcı etki nedeniyle kasırgalara, şiddetli yağışlara, taşkınlara, kuraklıklara, yangınlara ve tarımsal ürün kayıplarına yol açıyor, bütün bunların sonucu olarak da salgın hastalıklar artıyor ve çok sayıda kişi ölüyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.