El hijyenine dikkat!

El hijyenine dikkat!

Uzmanlar gribal enfeksiyon hastalıklarında antibiyotik yerine bol bol C vitamini alınmasını ve sarımsak yenilmesini öneriyor.

Uzmanlar, el hijyenine çok dikkat edilmesi gerektiğini söylerken, "Kapı tokmaklarının klorlu sularla yıkanması lazım. İnsanlar birbirlerine sarılırken, şakalaşırken fazla temas etmeyin" diyor.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doktor Ahmet Işık, hastalara antibiyotik yerine sarımsak yemelerini ve bol bol 'C' vitamini almalarını önerdi. Işık, vatandaşların hastalıklara karşı nasıl tedbir alacaklarını anlattı.

Işık, şunları söyledi: 'Her mevsimde olduğu gibi gerek yazdan kışa geçerken kıştan yaza geçerken viral enfeksiyonlar ekseri olur. Bu viral enfeksiyonların olma sebebi de gerek vücut direncinin kırılması gerekse toplum yaşamının değişmesidir. Örneğin mesela kış aylarında ne oluyor. Okullar açılıyor, efendim toplu yerlerde oturuluyor. Toplu yerlerde bulunuluyor. Burada viral enfeksiyonlarda 250 çeşit viral enfeksiyon var. Bu viral enfeksiyonlar solunum yollarıyla temas yoluyla bulaşıyor. Hapşırık ve öksürüklerle diğer vatandaşa geçiyor. El teması, vücut teması, kapı tokmakları, tükürüklerle yaygınlaşıyor."

Antibiyotik kullanımını tavsiye etmeyen Işık, "Daha ziyade burun damlaları, ağrı kesiciler şeklinde hastayı rahatlatmak gerekli. Sarımsak öneriyoruz. Dikkat edilecek şey el hijyenine çok dikkat etmek lazım. Elleri yıkamak lazım. Kapı tokmaklarının klorlu sularla yıkanması lazım. İnsanlar birbirlerine sarılırken, şakalaşırken fazla temas etmemeleri gerekir.' dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.