El- Ezher'e Türk Öğrenci Almaya devam edeceğiz

El- Ezher'e Türk Öğrenci Almaya devam edeceğiz

Kahire'deki "İslam'da Aşırılık Konferansı'na" Türkiye ve Katar davet edilmedi.

Risale Haber - Haber Merkezi
 
Kahire'de, gelecek hafta düzenlenecek ve 34 ülkeden akedemisyenin katılacağı "İslam'da Aşırılık Konferansı'na" Türkiye ve Katar davet edilmedi. 
 
Muhammed Mursi'nin devrildiği darbenin ardından, Ankara ile Kahire arasında oluşan gerginlik sürüyor. Olaylardan sonra Türkiye'deki Büyükelçisini geri çeken, Türk Büyükelçisi'nden de Kahire'yi terk etmesini isteyen Mısır, şimdi de Kahire'de düzenlenecek konferansa Türkiye'nin katılımını veto etti. 
 
Hürriyet'in Gulfnews kaynaklı haberine göre, Mısır'ın vetosu nedeniyle, sadece Türkiye değil, Katar da Kahire'de önümüzdeki hafta düzenlenecek olan İslam dininde aşırılık konulu konferansa davet edilmedi.
 
Mısır Vakıflar Bakanı Muhammed Jumaa: "Bizim Türk ya da Katar halklarıyla bir problemimiz yok. Sorun, Türk ve Katar hükümetlerinin izledikleri politikalarda" dedi. 
 
'EL EZHER'E TÜRK ÖĞRENCİ ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Düzenlediği basın toplantısında, Kahire'deki El Ezher üniversitesine Türk ve Katarlı öğrenci alımına ise devam edileceğini bildiren Jumaa, şöyle dedi: 
 
"Mısır Vakıf Bakanlığı, Türk hükümeti Mısır'dan ve El Ezher İmamı'ndan özür dilemedikçe ve Kahire'ye yönelik politikalarını değiştirmedikçe, Türkiye ile ilişki içine girmeyecek" dedi. 
 
Mısır, geçen yıl sonunda Türkiye'den Büyükelçisini çekmişti. Kahire yönetimi, bu ay başında da Katar'dan Büyükelçisi'ni geri çekmişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.