El-Ezher ile Vatikan'ın fakirlik ve cehalet vurgusu

El-Ezher ile Vatikan'ın fakirlik ve cehalet vurgusu

Mısır’ın El-Ezher Şeyhi Ahmed el-Tayyib ve Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus bir araya geldi

Mısır’ın El-Ezher Şeyhi Ahmed el-Tayyib ve Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un uluslararası barış konferansı düzenleme konusunda anlaştığı bildirildi.

Vatikan'da gerçekleşen Tayyib ve Franciscus görüşmesinin ardından Ezher Şeyhliğinden yayımlanan yazılı açıklamada, iki dini liderin görüşmede barış değerlerini yerleştirme, diyalog, müsamaha, ortak yaşam kültürünü yayma, insanı şiddet, radikalizm, fakirlik ve hastalıktan koruma konularını ele aldığı belirtildi.

Tarafların uluslararası barış konferansı düzenlenmesi Mısır ve Vatikan arasındaki diyaloğun tekrar başlatılması konularında anlaştığı aktarıldı.

Franciscus'un ise dünyanın dini şiarlara din alimlerine ve adamlarına umut bağladığını belirttiği ve insan mutluluğu, fakirlikle, cehaletle ve hastalıkla mücadele için Ezher ile Vatikan gibi küresel dini kurumların üzerinde büyük bir yük bulunduğunu ifade ettiği kaydedildi.

1998 yılında tesis edilen Vatikan ile El Ezher arasındaki ilişkiler, 2011 yılında dönemin Papası 16. Benediktus’un Mısır’daki Kıpti Hristiyanlara yönelik saldırılara gösterdiği tepki nedeniyle son 5 yıldır donmuş durumdaydı.

Papa Franciscus ile Ezher Şeyhi Tayyib arasındaki bugünkü görüşmenin buzları eriten görüşme olması sebebiyle, tarihi olduğu yorumları da yapıldı.

aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.