El-Benna, Bediüzzaman ve Mevdudi'nin amacı bir

El-Benna, Bediüzzaman ve Mevdudi'nin amacı bir

Yeni Akit yazarı Muhsin Meriç: Camii Emeviye’de, Ayasofya’da namaz kılıncaya kadar durmamaya, rahat uyumamaya mecburuz

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Akit yazarı Muhsin Meriç, Hasan El-Benna, Bediüzzaman, Mevdudi ve Gannuşi’nin amacının İslam alemini ayağa kaldırmak ve ittifak etmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Baharımızı kışa çevirmelerine müsaade etmememiz gerektiğini hatırlatan Meriç, şunları yazdı:

Hasan El-Benna’nın 22 yaşındayken 1928’de İsmailiye’de kurduğu Müslüman Kardeşler hareketinin de, Bediüzzaman Hazretlerinin 50 yaşındayken Barla’da 1927’de başlattığı Risale-i Nur Hareketi’nin de, Mevdudi’nin 1941’de kurduğu Cemaat-i İslami Hareketi’nin de, Gannuşi’nin 1981’de kurduğu İslami Yöneliş Hareketinin de amacı birdi: İslam Âleminin ayağa kalkması, ittifak etmesi, İslam medeniyetinin yeniden doğması, zalim devletlerin tasallutundan kurtulması ve meşruiyetin sağlanması…

İşte bugün İslam Dünyasının eşiğinde olduğu durum budur. Bir Selahaddin gelmiş, Selahaddinler gelmiş, mazlumlara sahip çıkmış, köleliği reddetmiş, 100 sene önce kurulan tuzağı tersine çevirmeye başlamış ve tüm oyunları bozmuştur. “Biz yeniden geldik!” demiştir. Bütün mesele budur.

Baharımızı kışa çevirmelerine müsaade etmemek istiyorsak her birimiz bir Selahaddin olmaya, Kudüs işgalden kurtuluncaya, Mescid-i Aksa hür oluncaya, Kahire’deki darbe yönetimi düşünceye, Arakan’daki, Gazze’deki, Keşmir’deki, Patani’deki, Doğu Türkistan’daki mahzun kalpler neş’e ile dolup bayram edinceye, Camii Emeviye’de, Ayasofya’da namaz kılıncaya kadar durmamaya, rahat uyumamaya mecburuz onun için.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum