Eksik Ders Kitapları ne zaman verilecek?

Eksik Ders Kitapları ne zaman verilecek?

15 Temmuz Sonrası MEB'de yapılan soruşturmalarda ders kitaplarında FETÖ propagandası tespit edilmiş ve bu kapsamda bazı ders kitapları dağıtılmadan toplatılmıştı. Şimdi ise yeni ders kitaplarının ne zaman dağıtılacağı merak ediliyor.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı başlayalı 1 aya yakın süre olmasına rağmen öğrenciler hala bir kısım kitaplarından yoksun olan derslere giriyor. Bu durum özellikle TEOG sınavlarına hazırlanan 8. sınıf öğrencilerini bir hayli zorluyor.

15 Temmuz'da FETÖ'nün yaptığı hain darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar en çok Milli Eğitim Bakanlığı'nı vurmuştu. MEB'de pek çok öğretmen, personel görevden alındığı gibi, bazı ders kitaplarında FETÖ propagandası tespit edilmiş ve henüz okullar başlamadan toplatılmıştı.

Şimdi öğrenciler ve veliler eksik ders kitaplarının ne zaman dağıtılacağı sorusunu soruyor.

Bu konuda resmi bir açıklama nihayet geldi. MEB Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, eksik kitapların verileceği tarihi açıkladı.

Yeniden basılan kitaplar 31 Ekim 2016 günü dağıtılmaya başlanacak.

Konu ile ilgili konuşan Yıldız, şu açıklamalarda bulundu;

"Bu dönem itibariyle yaşamış olduğumuz bir darbe ve işgal girişiminin ardından toplumumuzda bir hassasiyet gelişti. Bakanlık olarak biz de bu hassasiyeti dikkatli bir şekilde takip ediyoruz. Okullarımızda ders kitaplarının yanında kullanılan yardımcı materyaller var. Bunların program çeşitliğini ve zengin içeriğe sahip olmalarını önemsiyoruz.''

 

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum