Ekonomik destekle 8 bin 861 çocuk, yuvasına döndü

Ekonomik destekle 8 bin 861 çocuk, yuvasına döndü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ‘Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek’ uygulaması, devlet çatısı altında bakıma alınan 8 bin 861 çocuğu ailesinin yanına döndürdü.

Yasin Kılıç'ın haberi:

Bu kapsamda ekonomik sıkıntılar nedeniyle yurda bırakılan çocuklar, ailelerine sağlanan destekle sıcak aile yuvalarına geri kazandırıldı. Çocuklarını yurda bırakmak zorunda kalan 33 bin 344 aileye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca sosyal ve ekonomik yardımlar yapıldı. Böylece 42 bin 205 çocuk, ailesiyle birlikte yaşıyor.

Bakanlığın 2005 yılından bu yana yürüttüğü ‘Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek’ uygulaması sayesinde ekonomik şartlar nedeniyle devlet korumasında kalan 8 bin 861 çocuk ailesine geri kavuştu. Uygulama öncesi, ekonomik yoksulluk gerekçesiyle çocuklar aile yanında kalamıyordu. Korumaya alınmadan sosyal ve ekonomik destek verilen çocuk sayısı ise 33 bin 344 oldu. Böylece aile yanında desteklenen çocuk sayısı da toplam 42 bin 205’e ulaştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aile bütünlüğünün bozulmamasının önemli olduğunu belirterek yoksul ailelere yönelik desteğin artarak sürdüğünü ifade ediyor.

ÇOCUKLARA DA YETİŞKİNLERE DE YARDIM YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ekonomik nedenlerle korunmaya muhtaç durumuna düşme ihtimali olan ve sosyal yardımlarla desteklenmesi durumunda mağduriyeti sona erecek çocuklar için aile yardımı yapıyor. Belli periyotlarla sürdürülen bu destekler, süresi sona ermeden önce mutlaka yeniden inceleniyor. Ailelerin durumunda düzelme olup olmadığı tespit ediliyor. Düzelme durumunda yardım kesiliyor. Düzelmemiş ise yardımlar sürüyor. Yardım almak isteyen aile bir dilekçe ile yaşadığı yerdeki il ve ilçe müdürlüklerine başvuruyor. Bakanlık görevlileri başvuru sahibi ve aile ile görüşüyor. Görüşme sonrası gerekli görülürse yardımlar başlatılıyor. Bakanlık, ihtiyaç sahibi ailelere birey ve çocuk durumuna göre yardım yapıyor. Buna göre okulöncesi eğitimi alan çocuk için 314,39 TL, ilköğretime devam eden çocuk için 471,58 TL, ortaöğretim 503,02 TL ve yükseköğretime devam eden çocuk için 565,09 TL yardımda bulunuyor. Ayrıca aile içerisindeki yetişkinlere de 251,51 TL yardım sağlanıyor.

Cihan