Ekmek üretimine KOSGEB desteği

Ekmek üretimine KOSGEB desteği

Aksaray'ın en büyük ekmek üretim tesisi kuruldu.

Aksaray'da 6 ekmek üreticisi firma, tek bir şirket altında toplanarak KOSGEB'den aldıkları destekle Aksaray’ın en büyük ekmek üretim tesisini ve ilk otomatik sistemlerle çalışan ekmek üretim merkezini kurdu.
 
Güçlerini birleştiren 6 ekmek firması, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldıkları destekle Aksaray’ın en büyük ekmek üretim tesisini kurdu.
 
Kentin en büyük üretim tesisini kurmaya karar veren 6 şirketin sahibi, hazırladıkları projeyle KOSGEB’e destek için müracaat etti.
 
Ekmek üreticileri, KOSGEB’in "İşbirliği, Güç Birliği" destek programı kapsamında 750 bin lira teşvik alarak, 5 milyon lira maliyetli Aksaray’ın en büyük ve ilk otomatik sistemlerle çalışan ekmek üretim tesislerini kurdu.
 
Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulan ve 60 kişi istihdam edilen tesiste, günlük 100 bin ekmek üretim kapasitesine ulaşılabiliyor. 2015 yılı için ilave yatırımla poşette uzun ömürlü ekmek üretimine geçecek olan tesisin Niğde, Nevşehir ve Kırşehir illerine de ekmek dağıtımı yapacağı öğrenildi.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.