Ekmek kırıntıları, yemek artıklarıyla hayvanları ölümden kurtarabiliriz

Ekmek kırıntıları, yemek artıklarıyla hayvanları ölümden kurtarabiliriz

Türk Veteriner Hekimler Birliği Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, kar ve soğuk hava sebebiyle yiyecek sıkıntısı çeken kuş, kedi, köpek ve diğer yaban hayvanları için uygun yerlere yiyecek konulması çağrısında bulundu.

Yıldız, yaptığı açıklamada, kuşlar için balkon, cam kenarları, bahçeli evlerde ise bahçeye ekmek kırıntıları, artan pirinç ve bulgurların, kedi ve köpek gibi sokak hayvanları için de sokağa çevreyi kirletmeyecek şekilde yemek atıkları konulabileceğini belirterek, "Her tarafın beyaz örtü ile kaplanmasıyla hayvanların yiyecek bulamayıp açlıktan telef olabilir. Ekmek ve yemek atıklarıyla bir can kurtarabiliriz. Çevremizde bulunan kuşlardan, sokak hayvanlarından hepimiz sorumluyuz. Onlar da can taşıyor.Yaşama hakları var. Biz nasıl acıkıyorsak, onlarda acıkıyor. Karda kışta bu hayvanlar yiyecek bulmakta sıkıntı çekiyor. ‘Nasıl olsa onlar yiyecek bulur’ diye düşünmemeliyiz. Su bulup yiyecek bulamadan köpekler 9 gün

Kediler ise 18 gün boyunca yaşayabilir. Kuşlarda ise türlere göre bu değişiklik gösteriyor. Kilosu az olan kuşlar daha kısa sürede açlıktan ölebilir.” uyarısında bulundu. 

Yıldız, yabani hayvanlar içinde ormanların uygun alanlarına Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından zaman zaman yem atıldığını belirterek, karlı havalarda yem bırakmanın daha sık yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.