Ekmek israfına karşı bayat ekmek kutusu

Ekmek israfına karşı bayat ekmek kutusu

Bizler israf edenlerden değil tasarruf edenlerden olmalıyız

Bursa İnegöl’de Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kısa bir süre önce başlatılan ekmek israfını önleme kampanyasına bir destek de İnegöl Belediyesi’nden geldi. İnegöl Belediyesi bayat ekmeklerin çöpe atılmasını engellemek adına şehrin muhtelif noktalarına bayat ekmek toplama kutuları yerleştirdi.

Projeyi tanıtmak amacıyla monte edilen ilk bayat ekmek kutusunun önünde bir basın toplantısı düzenleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projeye herkesin sahip çıkmasını istedi. İnsanın en temel gıda maddesi olan ekmeğin, sofraların vazgeçilmez baş tacı olduğunu belirten Aktaş, “Zenginleştikçe israfı artan bir yaşam tarzı bizim yaşam tarzımız olmamalı. Biz tasarruf ettikçe zenginleşen, zenginleştikçe tasarrufu artan bir millet olmalıyız. Unutmamalıyız ki İsraf iflasa sürükler. Allah hiçbirimizi bir dilim kuru ekmeğe muhtaç etmesin.” dedi.

“Bizler israf edenlerden değil tasarruf edenlerden olmalıyız.” diyen Aktaş, dünya’da milyonlarca insan sefaletle ve açlıkla mücadele ederken, bereketin sembolü ekmekleri çöplere atmamak gerektiğini vurguladı.

Cihan