Ekmek İsrafı Uyarısı

Ekmek İsrafı Uyarısı

Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı (SAKVA) Genel Müdürü Mehmet Ersöz, yapılan araştırmalara göre Türkiye'de bin tonun üzerinde ekmeğin sadece bir günde israf edildiğini bildirdi.

Ersöz, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce Sakarya Büyükşehir Belediyesi eliyle ekmek israfını önlemeye yönelik başlatılan "Ekmeğimi Paylaşıyorum" temalı kampanyaların devamlılığının olmasını arzu ettiklerini belirtti.
 
Özellikle mağdur ve sığınmacı ailelerin evini ziyaret ettiklerinde bir lokma ekmeğin ne kadar önemli olduğunu anladıklarını vurgulayan  Ersöz,  şunları kaydetti:
 
"Ekmeğin ihtiyaçtan fazla alınması, uygun olmayan şartlarda muhafaza edilmesi ve değerlendirme yöntemleriyle ilgili ciddi farkındalıkların oluşması gerekiyor. 'Ekmeği azaltalım, ekmeğimizi israf etmeyelim' diyoruz. Bu konuda halkımızla önemli bir hassasiyetin oluşturabileceğine inanıyoruz. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde bin tonun üzerinde ekmek sadece bir günde israf ediliyor. Bu rakam yıl bazında değerlendirildiğinde yaklaşık 2 milyar ekmeğin israf edildiğini görüyoruz. Çöpe atılan ekmeklerin yatırıma dönüşebileceği asla unutulmamalıdır.” 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.