Eker: 18 milyar dolarlık gıda ve tarım ürünü ihraç ettik

Eker: 18 milyar dolarlık gıda ve tarım ürünü ihraç ettik

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Eli öpülesi çiftçilerimiz, üreticilerimiz Allah'a şükür Türkiye'nin 76 milyon insanının karnını doyurmaktadır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Eli öpülesi çiftçilerimiz, üreticilerimiz Allah'a şükür Türkiye'nin 76 milyon insanının karnını doyurmaktadır. Türkiye'yi ziyaret eden 35 milyona yakın turistimizin de karnını doyurmaktadır" dedi.

Bakan Eker, Ceyhan ilçesinde ziraat odasında çiftçilerle bir araya geldiği toplantıda, Türk tarımının üretim ve ihracatında 2013 yılının tarihi bir yıl olduğunu söyledi.

Çiftçilerin ve üreticilerin, hükümetin destekleriyle en iyi yerlere geldiğini ifade eden Eker, şöyle konuştu:

"Çukurova'nın Bereketli toprakları üzerinde yaşayan çiftçilerimiz, üretim yapmak suretiyle milletimizi açlığa ve yokluğa karşı muhafaza etmiştir. Gıda güvenliğimizi temin etmiştir. Sadece burada yaşayan kardeşlerimize değil, diliyoruz ki Türkiye'nin muhtelif bölgelerinden gelen vatandaşlarımız bu Bereketli topraklardan ekmek kazanmaktadır. Bu eli öpülesi çiftçilerimiz, üreticilerimiz Allah'a şükür Türkiye'nin 76 milyon insanının karnını doyurmaktadır. Türkiye'yi ziyaret eden 35 milyona yakın turistimizin de karnını doyurmaktadır. 2013 yılı ihracat dönemi içerisinde dünyaya 18 milyar dolarlık gıda ve tarım ürünü ihraç ettik."

Türk çiftçisi sayesinde tarımsal üretimde Türkiye'nin Avrupa'da birinci sıraya yükseldiğini belirten Eker, şöyle devam etti:

"10 yıl içerisinde Türkiye'nin çiftçisi, ülkemizin 23 milyar dolarlık tarım hasılasını 62 milyar dolara çıkardı. Türkiye üzerinde tarım yapılabilen topraklarının tamamında 10 yıl önce 27,5 milyon insan gece gündüz çalışarak, 23 milyar dolarlık üretim yapabilmekteydi. Bu rakamlarla Türkiye'nin tarımı dünyanın 190 ülkesi içerisinde 11. sırada yer alıyordu. Avrupa'da ise 4. sırada yer alıyorduk. Biz, doğru politikalarla, doğru stratejiyle, doğru destekleme politikasıyla çiftçilerimizle el ele, onlara destek vermek suretiyle tarım hasılasını 23 milyar dolardan 62 milyar dolara çıkardık. Dünyada 11. sıradan 7. sıraya yükseldik. Avrupa'da da 4. sırada değiliz artık birinci sıradayız. Bütün dünya ülkeleri bizim başarılarımızı konuşur hale geldi."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.