Ek puan müjdesi

Ek puan müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı yüzbinlerce öğrenciyi ilgilendiren bir çalışma başlattı. Liseye geçişte sosyal, sanat ve spor etkinlikleri üzerinden ek puan verilecek

Liseye geçişte sosyal olan öğrencilere ek puan müjdesi geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilere liseye geçişte sosyal etkinlikler ile sanat ve spor etkinlikleri üzerinden ek puan verilecek bir düzenleme üzerinde çalışmaya başladı. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, yüzbinlerce öğrenciyi ilgilendiren konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: 

BAŞARIYA ÖNEMLİ ETKİ 
"Temel eğitimden orta eğitime geçişte, sosyal, sanatsal ve spor etkinlikleri, yetenekler bir araç olarak kullanılacak ve okul puanlarına etki edecek. Bu kapsamda spor kulüplerini de entegre ettikten sonra, tüm Türkiye'de bunu eşit uygulayacağımızı düşündüğümüzde, sizin ortaöğretime geçişte okul başarınız şu, ortak sınavlardan aldığınız puan şu, güzel sanatlar, spor ve sosyal etkinliklerden aldığınız puanlar şu, diyeceğiz. Böylece çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmesini sağlayacağız ve bunu da liseye girişte bir araç haline dönüştüreceğiz." 

SANAT LİSELERİ
Üzerinde çalışılan sistemin üniversiteye girişte TÜBİTAK yarışmalarından alınan ek puan gibi olacağını vurgulayan Yusuf Tekin, böylece öğrencilerin sınav baskının da azaltılacağını belirtti. Tekin, "Ayrıca, çocuklarımızın yeteneğini test çözmeye kurban etmemiş ve onu geliştirmesi için zemin oluşturmuş olacağız" dedi. Öte yandan tiyatro, sinema, halk müziği gibi dallarda lise açmayı da planladıklarını anlatan Tekin, şöyle konuştu: "Birkaç tiyatrocu ve müzisyenle görüşmeler yaptık. TFF ile yaptığımıza benzer bir protokol üzerinde çalışıyorlar."

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.