Ehliyet Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak?

8 Ekim 2016, yani dün saat 11.00'da gerçekleştirilen Ehliyet Sınavı'nın soru ve cevapları gibi sonuçları da henüz açıklanmış değil. Binlerce sürücü adayı ehliyet sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor?

18 Yaşını doldurmuş her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının alma hakkı bulunan Sürücü Belgesi için aşılması gereken aşamalardan biri olan MTSAS, yani ehliyet sınavı'nın 8 Ekim 2016 tarihindeki ayağı dün saat 11.00'da gerçekleşti. Peki kimlerin direksiyon sınavına girmeye hak kazanacağını belli eden Ehliyet Sınav Sonuçları ne zaman açıklanır? İşte detaylar...

8 Ekim 2016 Ehliyet Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet Sahibi olmak için direksiyon sınavına girmeye hak kazanmak isteyen sürücü adaylar, dün yani 8 ekim 2016'da yapılan ehliyet sınavına girdi. Pek çok kişi sınav sonuçlarının açıklanmasını heyecanla bekliyor. MEB, Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih için henüz resmi bir açıklama yapmış değil. Fakat 27 Ağustos 2016'da yapılan bir önceki ehliyet sınavının sonuçları sınavdan 11 gün sonra açıklanmıştı. Yani MEB, bir-iki hafta içinde muhtemelen sonuçları açıklayacak. Yani sınav sonuçlarının 18-19 Ekim gibi açıklanması bekleniyor.

Sınav sonuçları MEB'in resmi sitesinden yayınlanacak. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik numaralarını girerek öğrenebilecek.

Stajyer Ehliyet Nedir?

Bildiğiniz gibi artık ehliyet sistemi de eskisi gibi değil. Geçtiğimiz yıllarda ehliyet almaya hak kazanan kişi, ehliyetini aldığı gibi trafiğe çıkabiliyordu. Fakat artık bu sistem değişti.

Sürücü ehliyeti almaya hak kazanan kişi 2 sene boyunca "Stajyer Ehliyet" sahibi olacak. Bu iki sene içerisinde trafikte belirtilen yasakları çiğnemezse normal ehliyet alma hakkına sahip olacak.

2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Ehliyeti iptal edilen kişi için Sürücü Belgesi alma süreci en baştan işleyecek.

 

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.