Eğribel Tüneli'ne İlk Kazma Temmuz'da

Eğribel Tüneli'ne İlk Kazma Temmuz'da

Giresun’u, Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerinin yanı sıra İç Anadolu’ya bağlayacak olan Eğribel Tüneli için 21 firmanın ihaleye katılmaya hak kazandığı belirtildi.

Giresun'u, Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerinin yanı sıra İç Anadolu'ya bağlayacak olan Eğribel Tüneli için 21 firmanın ihaleye katılmaya hak kazandığı belirtildi.

Giresun'un uzun yıllardır gündeminde bulunan Eğribel Tüneli için 24 firmanın başvuru yaptığı ancak bu firmalardan 21 tanesinin ihaleye fiyat vermeye hak kazandığı açıklandı. Eğribel Tüneli'nin ihale aşamasına gelmesinde en fazla sevinenler ise özellikle kış aylarında il merkezi ile ulaşımlarının aylarca kesintiye uğradığı Şebinkarahisarlılar oldu.

Ak Parti Şebinkarahisar İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada tünel için ilk kazmanın Temmuz ayında vurulacağı açıklandı. Açıklamada "Eğribel Tüneli için ön yeterlilik başvurusu yapan 24 konsorsiyumdan 21 tanesi ön yeterlilik alarak fiyat vermeye hak kazanmıştır. İkinci aşamada, önümüzdeki hafta itibariyle teklifler alınmaya başlanacak ve 40 gün sonra teklif değerlendirmeleri tamamlanacaktır. Haziran ayı sonunda işi yapacak müteahhit firmaların belirlenmesinin ardından, Temmuz ayında yer teslimi yapılarak, asırlık Eğribel Geçidi'ndeki 5 bin 985 metre uzunluğunda çift tüp Eğribel tünelleri ve bağlantı yollarının yapımına başlanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Haebrler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.