Eğitime yön verenler ödüllendirilecek

Eğitime yön verenler ödüllendirilecek

Bursa'da eğitime destek veren kişi ve kurumlar ödüllendirilecek.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sönmez Medya koordinasyonuyla eğitime yön veren kişi ve kurumların ödüllendirilmesi için başlatılan projenin protokolü imzalandı. Protokole Vali Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Sönmez Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez imza attı. 
2014-2015 Akademik döneminde eğitime destek amacıyla projeler üreten kurumların ve okulların başarılı çalışmalarının ödüllendirileceği projede Eğitime Tam Destek Ödülü, Sistem Ödülü, Dil Ödülü, Proje Ödülü başta olmak üzere 16 kategoride ödül verilmesi planlanıyor. Yarışma için başvuruların ise yarın başlayacağı belirtildi.

“Eğitimle yapılamayacak hiçbir şey yoktur” diyen Sönmez, “Hiçbir şey eğitimin ulaşamayacağı yerde değildir. Bu söz hepimizin hayatımızda yer alıyor. Bugün burada buluşma maksadımız, eğitimin bizim için olan önemini gösterebilmek. Öncelikle Bursa Valisi Münir Karaloğlu’na eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bursa’da ilk kez adım atılan bu tür projede bulunmaktan dolayı kıvanç duyuyorum. Şirketimizin kurucusu merhum iş adamı Ali Osman Sönmez de hayatı boyunca eğitim ve sağlık konularında tüm topluma hizmet verecek önemli eserlere imza atmaya gayret etmişti” dedi.

“AMAÇ HAYIRSEVERLERİ YÜREKLENDİRMEK”

Güzel işlerin ve başarıların yeterince taltif edilmediğine dikkat çeken Vali Karaloğlu, “Başarıyı teşvik etme ve ödüllendirme konusunda çok zayıfız. Bursa, Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri. Bursa’da bir televizyonun bir medya kuruluşunun tamamen eğitime yönelik program düzenlemesi çok önemli. Ulusal kanallarda bile bu tür programlara nadiren rastlıyoruz. Bu olaya yeni bir başarı daha dahil ediyoruz; “Eğitime Yön Verenler Ödülleri”. 16 branşta, Bursa’da eğitime yön veren, eğitimin içinde olan, eğitimde başarılı olan eğitimcilere ve destek olanlara ödüller verilecek. Bu ödüller şu anlama geliyor;.bir vatandaşımız okul yapmış bağışlamış. Biz bu ödülü vermesek de o zaten bunu yapmış. Önemli olan bizim onu görerek takdir etmemiz ve diğer hayırseverleri buna teşvik etmemiz” şeklinde konuştu.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.