Eğitime kar engeli

Eğitime kar engeli

Adıyaman, Adana, Bolu, Bursa, Kırşehir, Balıkesir, Sivas, Bartın, Konya, Yalova ve Kastamonu'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okullarda bugün eğitime ara verildi.

Adıyaman, Adana, Bolu, Bursa, Kırşehir, Balıkesir, Sivas, Bartın, Konya, Yalova ve Kastamonu'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okullarda bugün eğitime ara verildi.

Adıyaman'ın Sincik ve Çelikhan ilçelerindeki bazı okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi.

Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçe merkezi dahil, ilçenin kuzey ve batı bölgelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle 19 Şubat Perşembe eğitime ara verildiği bildirildi.

Çelikhan'da ise kar yağışı ve tipi nedeniyle taşımalı eğitimin yapılan okullarda eğitime bugün ara verildiği öğrenildi.

Adana

Adana'nın Aladağ ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Aladağ Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle ilçe merkezinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 19 Şubat Perşembe ara verildiği bildirildi.

Bolu

Bolu'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, aşırı soğuklar, buzlanma ve akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullarda eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe ara verildiği kaydedildi.

Bursa

Bursa'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. 

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerde yoğun kar yağışının devam etmesi ve buzlanma nedeniyle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin 19 Şubat Perşembe tatil edildiği bildirildi. 

Açıklamada ayrıca, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi. 

Kırşehir 

Kırşehir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

Kırşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik tahminler çerçevesinde il genelinde devam eden kar yağışının bugün de etkisini sürdüreceği, hava sıcaklığında yaşanacak aşırı düşüşe bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle il genelindeki tüm okullarda eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe ara verildiği kaydedildi.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da aynı tarihte idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü ifade edildi.

Balıkesir 

Balıkesir'in Dursunbey, Susurluk, Manyas, Sındırgı ve Kepsut ilçelerinde bugün eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve fırtınanın ulaşımda aksamalara yol açması nedeniyle Dursunbey, Susurluk, Manyas, Sındırgı ve Kepsut'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda 19 Şubat Perşembe eğitime ara verildi.

Merkez Karesi ve Altıeylül ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapılan, birleştirilmiş sınıfların da aralarında bulunduğu tüm köy okulları ve ilçe merkezine taşımalı eğitim kapsamında gelen ilk ve orta dereceli okullar ve tüm özel eğitim kurumları da tatil edildi. Bigadiç'te ise taşımalı sistemle eğitim verilen kurumlarda eğitime ara verildi.

Sivas

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Suşehri Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar gereği ilçe ve köylerde 19 Şubat Perşembe anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime ara verildiği belirtildi. 

Bartın

Bartın'da, kar yağışı nedeniyle Ulus ilçesi dışındaki yerlerde eğitime bugün ara verileceğini bildirildi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi, merkez ilçe, Amasra ve Kurucaşile ilçelerindeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe ara verileceğini söyledi.

Konya

Konya'da, yoğun kar yağışı nedeniyle bazı yerlerde okular bugün tatil edildi.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Çumra, Güneysınır, Halkapınar, Bozkır, Karapınar, Emirgazi, Hadim, Taşkent, Ereğli, Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu, Seydişehir ve Ilgın ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların 19 Şubat Perşembe tatil edildiği belirtildi.

Ayrıca, merkez Selçuklu ilçesine bağlı taşıma merkezi olan Tepekent, Başarakavak, Sızma, Aşağı ve Yukarı Pınarbaşı ilk ve ortaokulları, merkez Karatay ilçesine bağlı taşıma merkezi olan Kızören, Yağlıbayat ilk ve ortaokullarının bugün tatil edildiği ifade edildi.

Açıklamada, kamu görevlisi engelli, hamile ve malul gazilerin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Yalova

Yalova'da kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerde yoğun kar yağışının devam etmesi ve buzlanma nedeniyle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin 19 Şubat Perşembe tatil edildiği bildirildi. 

Kastamonu 

Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi. 

Alınan bilgiye göre, kent merkezi ve bağlı köylerdeki tüm okullar ile Bozkurt ilçesindeki taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime 19 Şubat Perşembe ara verildi.

Aynı gün, kent merkezindeki resmi kurumlarda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılması kararlaştırıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.