Eğitim güvercin ise bir kanadı fen, bir kanadı dini ilimlerdir

Eğitim güvercin ise bir kanadı fen, bir kanadı dini ilimlerdir

İmam Hatip Kurucusu Tevfik İleri unutulmadı

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, İmam Hatip Liselerinin (İHL) kurucusu Tevfik İleri’nin 52. ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Genel Başkan Bayraktutar, mesajında, imam hatip liselerinin kurulmasının öneminin tartışılmaz olduğunu söyledi.

Bu önemli görevi yerine getirdikleri için Adnan Menderes ve Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri’nin çalışmalarını minnetle andıklarını belirten Mehmet Bayraktutar, "Ülkemize bu güzide eğitim yuvalarını kazandırmaya vesile olan rahmetli Bakanımızı dualarla anıyoruz, Allah ondan razı olsun." dedi.

Açıklamasında, imam hatiplerin kuruluş sürecine vurgu yapan Bayraktutar, şöyle dedi:

"Cumhuriyet devrimi kültür, medeniyet ve bu meyanda insan ve toplum modeli olarak Batı'yı hedef almış, kendi insanını bu modele göre çağdaşlaştırmak üzere yola çıkmıştır. Çağdaş Batı medeniyetinin ilahlarından biri ilerlemedir. Batı'da din, ilerlemeye engel görülmüş ve Aydınlanma dönemi sonrasında fiilen hayatın dışına atılmıştır. Bizim devrimciler de aynı yolu izlemiş, laiklik ilkesini benimsemiş ve bu ilkeyi, dinî hayatın dışına çıkarma anlayışı içinde uygulamışlardır. Bu işler olup biterken, milletin geniş tabanı bu gidişten memnun değildir. Onlar çocuklarının inanç, dünya görüşü, ahlak ve kültür bakımından kendileri gibi olmalarını, aynı zamanda -özlerini ve özelliklerini bozmadan- gerekli bulunan gelişme ve değişmeye de açık olarak yetiştirilmelerini istemektedirler. Devrim yöneticileri bu istek ve beklentilere iltifat etmedikleri, hatta şiddetle karşı çıktıkları için de dişlerini sıkıp zamanını beklemişlerdir. Çok partili demokrasi dönemine girilince millet, oy gücünü kullanarak isteklerini dile getirmiş, siyasîler de hem kendi özlerini bozmayacak, yollarına engel olmayacak, hem de halkı avamı tatmin edecek arayışlar içerisine girmiştir. Bu dönemlerde kuruculuğunu üstlenen Adnan Menderes’in Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri’nin çalışmalarıyla sonuçlanmıştır. Bu manada ülkemize bu güzide eğitim yuvalarını kazandırmaya vesile olan rahmetli Bakanımızı dualarla anıyoruz. Allah ondan razı olsun."

“İMAM HATİP LİSELERİ SADECE DİN EĞİTİM MERKEZİ DEĞİLDİR”

Tevfik İleri'nin önderliğinde kurulan imam hatip liselerinin sadece din eğitimi olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Mehmet Bayraktutar, imam hatip liselerinin, fen eğitimlerinin de son derece kaliteli işlendiği güzide kurumlar olduğunu belirterek, "Eğitim uçmaya çalışan bir güvercin ise bir kanadı fen ilimleri, bir kanadı da dini ilimlerdir. Tek kanatlı bir kuş asla uçamaz benzetmesi konunun anlaşılırlığını sağlayacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum