Eğitim Bir-Sen'den Kutlu Doğum konferansı

Eğitim Bir-Sen'den Kutlu Doğum konferansı

Eğitim-Bir-Sen Sivas Şubesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde konferans düzenlendi.

Eğitim-Bir-Sen Sivas Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı İlhan Karakoç, davete gelenlere teşekkür ederek, ''Alemlerin efendisini öncelikle gençliğimize hatırlatmak, sonrasında ise eğitimci kardeşlerimize en büyük eğitimci olan peygamberimizi tanıtmak istedik. Bu program böylesi güzel bir düşüncenin tezahürü olarak ortaya çıktı'' ifadelerini kullandı.
Daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, ''Bir Eğitimci Olarak Hz. Muhammed (SAV)'' isimli konferans verdi.
Okunan hatimlerin duasını, Yıldızeli İlçe Müftüsü yaptı.
Programın son bölümünde ise Eğitim-Bir-Sen Sivas Şubesi tarafından düzenlenen ''Naat Okuma Yarışması''nda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Yarışmada birinci olan Halis Gülle Anadolu Lisesi öğrencisi Yasemin Bozbey'e dizüstü bilgisayar hediyesini Hilmi Bilgin takdim etti.
İkinci olan Kongre Lisesi öğrencisi Abdülsamet Taş'a netbok hediyesini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fahrettin Bülbül, üçüncü olan Gültepe Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Ağcabuğa'ya cep telefonu hediyesini Müftü Vekili Ayten Koç takdim etti. Mansiyon ödüllerini ise Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bekir Eminoğlu ve Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Murat Yüksel verdi.
Program, tasavvuf musikisi konseri ile sona erdi.