Eğitim  BİR-SEN’den Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Eğitim BİR-SEN’den Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Adıyaman’ın Gölbaşı eğitim Bir-Sen Temsilcisi Akif Öztürk, 14-20 Nisan Tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Akif Öztürk yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kendi asrının gidişatını, rengini ve şeklini değiştiren; örnek yaşayışı ve davranışlarıyla asırlar sonra bile kurumuş toprakları yeşillendiren, karanlıkları nura çeviren; getirdiği ilahi mesajlarla insanların içlerinde barındırdığı iyiye, güzele, doğruya yönelme meylini arttıran Peygamberimiz Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğumu münasebetiyle idrak ettiğimiz Kutlu Doğum Haftası’nın içinde bulunuyoruz.

Onun doğumundan, çocukluğuna, gençliğinden, peygamberliğine ve ebediyete göç edişine kadar sürdürdüğü hayat çizgisi; insanlara; hem dünyada, hem ahirette saadet ve güven içinde olabilmenin reçetesini göstermiştir. Renk ayrımını, ırk ayrımını, köleliği ortadan kaldıran, bir eşitlik düzenine insanları davet eden bu sarsılmaz irade karşısında zulmün yıkılmaz sanılan kaleleri kum taneleri gibi savrulup yok oldu. Onun insanları davet ettiği düzen; inanç özgürlüğü, yönetilenlerin tercihlerine değer verme, komşuluk hakkı, kadın hakları, çocuk hakları, hayvan ve bitkilerin hakları gibi içinde barındırdığı birçok ilkeyle, bugün bile insanlık aleminin idrakini aşan bir çağlar üstünlüğüne haizdir. Onun mesajının yeterince idrak edilmediği günümüz dünyasında ise, zulüm var, kan var, katliam var. Batının sözde medeniyetinin insanlığı felakete götüren hırsları var. Ve ne yazık ki, zulmün hükümferma olmasına en zayıf perdeden ses çıkaran, bir İslam alemi var. İşte bu nedenledir ki bugün peygamberimizin rehberliğine İslam ve insanlık alemi her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Bu vesile ile şefkat ve Merhamet peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) doğumu münasebetiyle idrak ettiğimiz Kutlu Doğum Haftası’nın, Ülkemiz, İslam alemi ve insanlık üzerinde, adalet ve barış rüzgarları esmesine vesile olmasını diliyor. Eğitim-Bir-Sen Gölbaşı Temsilciliği olarak eğitim çalışanlarının ve tüm hemşerilerimizin kutlu doğum haftasını kutluyoruz."

iha 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.