Efsane oyun iOS 11 ile tarih oldu

Efsane oyun iOS 11 ile tarih oldu

iOS 11 güncellemesi ile kısa sürede milyonlarca kişi tarafından indirilen Flappy Bird oyunu tarih oldu. Oyun yayınlandıktan sonra kısa bir süre içinde App Store'dan kaldırılmıştı ancak oynanabiliyordu.

App Store’a yüklendiği 2013 yılında milyonlarca kullanıcı tarafından indirilen Flappy Bird oyunu geliştiricisi Nguyễn Hà Đông tarafından popüler olduktan 1 ay sonra mağazadan kaldırılmıştı. Nguyễn Hà Đông, Flappy Bird oyunundan elde ettiği gelirin hayatını kötü etkilemesi nedeniyle oyunun fişini çekti.

Oyunu daha önce indirenler, App Store satın alınanlar bölümünden oyunu bulut üzerinden indirerek oynayabiliyordu. 32 bit destekli Flappy Bird, iOS 11 güncellemesi ile artık tamamen kullanılamaz hale geldi. Çünkü iOS 11 güncellemesi 32 bit uygulamaların hiçbirini çalıştırmıyor.


32 bit uygulama ve oyunlar iPhone/iPad’e inmediği gibi daha önce yüklü olanlar ise çalışmıyor. Flappy Bird’ü buluttan indirmek istediğimizde “Flappy Bird uygulamasının güncellemesi gerekiyor” uyarısı ile karşılaşıyoruz. Bu uyarının asıl nedeni oyunun 64 bit desteğinin olmamasından kaynaklanıyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.