Efsane müzisyenden ünlü müzik grubuna İsrail ayarı

Efsane müzisyenden ünlü müzik grubuna İsrail ayarı

Müzik efsaneleri arasında 1 numara olarak gösterilen Pink Floyd grubunun üyelerinden Roger Waters, İsrail’de konser veren meslektaşı Jon Bon Jovi’yi eleştirdi. Konuşmaları ile Filistin’in yanında olduğunu belirten Waters, Bon Jovi’yi adeta bombaladı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
 Jon Bon Jovi geçtiğimiz günlerde başladığı Dünya turnesine İsrail’i dahil etti. Bu konu ile ilgili bir dergiye verdiği röportajda İsrail’in büyük bir ülke olduğundan bahseden Bon Jovi’nin sözleri Filistin meselesinde Filistin halkının yanında olduğunu söyleyen Efsane müzisyen Roger Waters’ı rahatsız etti.

Başta Jon Bon Jovi olmak üzere Bonjovi grubunun tüm üyelerine bir mektup yazan Roger Waters, “suçların en büyüğü suça sessiz kalmak, hatta desteklemektir” ifadeleri ile Jon Bon Jovi’ye yüklendi.

Bon Jovi grubunu adeta topa tutan Waters’ın eleştirileri bununla da sınırlı kalmadı. “ Bebek katillerinin bulunduğu ülkeye destek veriyorsunuz”, ”soykırım öneren Adalet Bakanının olduğu ülkeye destek veriyorsunuz”, ”sahildeki gençleri bombalayan ülke ile omuz omuza duruyorsunuz” gibi sözler sarf eden Waters, İsrail’e karşı olan haklı ve sert tutumunu bir kez daha gösterdi.

Daha önce verdiği bir konser sırasında İsrail devletini Nazi Almanyasına benzeten Waters, 200’e yakın İngiliz sanatçıdan Filistin’e destek imzası toplamıştı. İsrail’in tüm lobi çalışmalarına rağmen Filistin halkından desteğini çekmeyen Waters, sanatçı duruşunu bir kez daha ispatladı.

Bulduğu her fırsatta Filistin’in işgal altında zulüm gördüğünü söyleyen Waters, dik duruşunda ısrarcı kalacağını da belli etti. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.