Eflani'de öğrencilere deprem tatbikatı yaptırıldı

Eflani'de öğrencilere deprem tatbikatı yaptırıldı

Karabük’ün Eflani ilçesinde deprem tatbikatı düzenlendi. Şehit Alişan Korkut Ortaokulu'ndaki tatbikatta öğrencilere, öğretmenleri tarafından senaryo gereği meydana gelebilecek bir deprem esnasında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Deprem anında öğrencilerin okul ve sınıflarda uygulayacağı hareket ve sarsıntıdan sonra yapılacak tahliye işlemleri uygulamalı olarak gösterildi.

Okul yöneticileri tarafından yapılan tatbikat, öğrenciler tarafından başarıyla uygulandı. Sirenlerin çalmasıyla birlikte sınıflardaki öğrenciler, sıraların boşluklarına saklanarak bekledi. Sirenlerin kesilmesiyle okulu tahliye etmeye başlayan öğrenciler, merdivenlerden inerek yavaş yavaş binayı boşalttılar. Konu hakkında açıklama yapan Müdür Yardımcısı İhsan Dilimlioğlu, "Deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası alınması gereken tedbirler hakkında öğrencilerimize bilgi verdik. Verilen bilgilerin ardından, öğretmenlerle birlikte sınıflarda deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiğini anlattık." dedi. Okul Müdür Şaban Köse de, "Afet, insan yaşamını olumsuz etkileyen doğal olaylardır. Yaptığımız bu tatbikatla öğrencilerimize, deprem anında ve sonrasında ne yapması gerektiğini uygulamalı olarak göstermiş olduk. Okul öğretmenlerim ve öğrencilerime, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.