Edremit Körfezi'nde bademler çiçek açtı

Edremit Körfezi'nde bademler çiçek açtı

Hava sıcaklıklarının bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Edremit Körfezi'nde badem ağaçları çiçek açtı.

Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir kış aylarında ilkbaharı aratmayan hava sıcaklığı yaşandığını söyledi.

En yüksek hava sıcaklıklarının 20 dereceye ulaştığını ifade eden Okur, bu durumun badem ağaçlarının çiçek açmasına yol açtığını anlattı.
Bu mevsimde badem ağaçlarının çiçek açmasının normal olmadığını dile getiren Okur, havaların sıcak gitmesine aldanarak zamanından önce çiçek açan ağaçlarda şubat-mart gibi aylarda olabilecek don nedeniyle ürün kaybı yaşanabileceğini bildirdi.
Okur, "Sıcaklıklar mevsim normallerinin 7-8 derece üzerinde seyretti. Bu da meyve ağaçlarının bahar geldiğini düşünerek çiçek açmasına neden oldu. Kuvvetli rüzgarlar bu çiçeklerin dökülmesine, don günlerinde zarar görmesine yol açacak" dedi.
Lapkesi'de ağaç dalları buz tuttu

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde ise yüksek kesimlerinde bulunan bazı ağaçların dalları buz tuttu.

İlçenin Dumanlı Dağı bölgesinde hava sıcaklığı sıfırın altına düşmesi nedeniyle bazı ağaçların dallarında buz parçaları oluştu.
Ziraat Odası Başkanı Sadık Özdem, bu yıl mevsim şartlarının oldukça farklılaştığını belirterek, "Ne yağmur ne de kar yağdı. Buğdaylar ekildikten sonra yağışlar olmadı. Ürünler iyi beslenemiyor. Meyve ağaçları havanın dönem dönem ılıman gitmesinden dolayı tomurcuklanmaya başladı. Kar yağışı ve havanın soğuması, ağaçların erken uyanmasını önleyebilir" dedi.

İlçede uzun yıllardır meyve üreticiliği yapan Engin Çelebioğlu ise yüksek bölgelere yağan kara, meyve üretimi açısından sevindiklerini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.