Edirne'ye metrekareye 31 kilo rahmet yağdı

Edirne'ye metrekareye 31 kilo rahmet yağdı

Edirne'de dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar süren sağanak yağmur nedeniyle metrekareye 31.4 kilogram yağış düşerken, son 51 yılın en düşük seviyesinde olan Tunca ve Meriç nehirlerinin debisinde yaklaşık 10 metreküplük artış yaşandı.

Edirne'de dün akşam başlayan sağanak yağmur gece yarısından itibaren etkisini attırarak sabah saatlerine kadar sürdü. Sağanak yağmur nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Son 51 yılın en düşük seviyesinde olan Tunca ve Meriç Nehirlerinin de debilerinde yükselme gözlendi. Devlet Su İşleri 11'nci Bölge Müdürlüğü verilerine göre mevsim normallerinin altında görülen yağışlar nedeniyle son 51 yılı kapsayan ortalamanın yüzde 40 altına düşen nehir seviyelerinde yaklaşık 10 metreküplük bir artış yaşandı.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü, hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye kadar azaldığı kente son 24 saatte metrekareye 31.4 kilogram yağış düştüğünü ve yağışın gün içerisinde aralıklarla süreceğini duyurdu.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.