Edirne'de nehir taşkınları tarih oluyor

Edirne'de nehir taşkınları tarih oluyor

Edirne'de nehir taşkınları tarih oluyor

Nehir taşkınlarının etkilediği Karaağaç Mahallesi'ndeki DSİ'ye ait Karlıova Köprüsü'nde incelemelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, bölgeyi kurtarmak maksadıyla bir tahliye ve drenaj kanalı inşa etmeye karar verdiklerini söyledi. Eroğlu, "Meriç Nehri'ndeki bir takım adacıkları kaldırmak üzere Yunanistan ile görüşmeye girilecek" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Edirne'deki nehir taşkınlarından etkilenen Karağaç bölgesini kurtarmak için tahliye ve drenaj kanalı inşa etmeye karar verdiklerini söyledi. Eroğlu, Edirne programı kapsamında, nehir taşkınlarının etkilediği Karaağaç Mahallesi'ndeki DSİ'ye ait Karlıova Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Eroğlu, incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, Edirne'de yaz ve kış seddeleri bulunduğunu söyledi. Nehir taşkınları sırasında suların kış seddelerini aşamadığın ve Edirne'nin su altında kalmadığını belirten Eroğlu, şöyle konuştu: "Karaağaç bölgesini kurtarmak maksadıyla şu anda bir tahliye ve drenaj kanalı inşa etmeye karar verdik. Ayrıca Meriç Nehri'nde Edirne'den Enez istikametinde mansaba doğru oradaki bir takım adacıkları kaldırmak üzere Yunanistan ile bir görüşmeye girilecek. Oradaki kumlar alınacak. İnşallah tahliye kanalı ve drenaj kanalı yapıldıktan sonra taşkınlar nispeten daha da azalmış olacak diye düşünüyoruz."

'KAPAKLARI ANİDEN AÇIYORLAR'

Eroğlu, Karlıova Köprü kanalını da genişleteceklerini ifade etti. Karaağaç'taki taşkınları önlemek, yazın da sulama ihtiyacını karşılamak için çalışma başlattıklarını aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:
"Bugün gerekli kararlar alındı. Bir de tabii ki Bulgaristan'daki barajlar, maalesef taşkın olmaması için yeterli bir hacim bırakmıyor. Taşkın esnasında bunu kullanmadan kapakları aniden açıyorlar ve bu da  taşkınlara sebep oluyor. Bulgaristan ile yapılacak görüşmelerde mutlaka bunu gündeme getireceğiz ve bunu dikkate almalarını isteyeceğiz. Taşkınların bir diğer sebebi ise Bulgaristan'daki barajların yanlış işletilmesinden kaynaklanıyor. Bunları dikkate alacağız." Bakan Eroğlu, bir takım seddeleri tahkim edeceklerini, bugünkü toplantıda alınan kararlarla gerekli ödeneklerin ayrılacağını dile getirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.