Edirne'de köprüler 3 gündür kapalı

Edirne'de köprüler 3 gündür kapalı

Edirne'de nehirlerin taşması nedeniyle Meriç ve Tunca köprülerinin trafiğe kapatılmasıyla 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesine üç günden beri ulaşım sağlanamıyor.

Geçişler sadece askeri araçlar ile kontrollü bir şekilde yapılıyor. Taşkın bölgesinden hastaların paletli ambulansla hastanelere taşındığı kentte, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan Yunanistana dönmek isteyen Yunan turistler, İpsala Sınır Kapısına yönlendiriliyor. Tunca Nehri kıyısına gelen meraklı vatandaşlar ellerinde cep telefonuyla hatıra fotoğrafı çekiliyor.
Edirneye Karstan akraba ziyaretine gelen ve Tunca Nehri kıyısına cep telefonuyla taşkını görüntüleyen Yakup Bora, daha sonra bunları memleketine döndüğünde arkadaşlarına izleteceğini söyleyerek, Kardeşimi ziyarete geldim. Televizyonda taşkın haberlerini izledim, merak ettim ve 3 gündür nehir kıyısına gelip cep telefonumla çekim yapıyorum. Benim için değişik bir anı oluyor dedi.
 
10 BİN DEKAR EKİLİ ARAZİ SULAR ALTINDA
 
Edirne merkeze bağlı Meriç Nehri kenarında bulunan Bosnaköye bir haftadır ulaşım sağlanamadığını anlatan Muhtar Recai Kararmışbuga, Köyde çiftliklerdeki hayvanların tamamını güvenli bölgeye sevk ettik. Köyümüzde 10 bin dekar ekili arazi sular altında kaldı. Arazi sular altında olduğu için zararın boyutunu tam tespit edemedik. Sular çekildiğinde zararımız ne kadar tespit edebileceğiz diye konuştu.
Edirneden Karaağaç Mahallesiyle ve büyükbaş hayvan çiftliklerinin bulunduğu Bosnaköye ulaşımı sağlayan Meriç, Tunca ve Süvari köprüleri taşkın nedeniyle üç gündür trafiğe kapalı bulunuyor. Geçişler askeri araçlar ile sağlanıyor. Tunca Nehrinin geçtiği Sarayiçi Er Meydanı'na ulaşımı sağlayan Fatih, Kanuni ve Saraçhane köprüleri de taşkın nedeniyle halen trafiğe kapalı bulunuyor. Meteoroloji yetkilileri yağışların gün içinde arlıklarla devam edeceğini söyledi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.