Eczacıdan vergi çağrısı

Eczacıdan vergi çağrısı

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Harun Kızılay, Türkiye'de 4 bin 900 eczanenin vergi sonrası karının aylık bin 500 lira olduğunu ve önlem alınmazsa bunların kapanacağını bildirdi.

Antalya Eczacı Odası tarafından bilimsel eczacılığın 175'inci yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'İlaç Geri Ödeme Politikaları ve Meslek Hakkı' konulu toplantı Antalya Grida City Otel'de yapıldı.Burada konuşan TEB Genel Sekreteri Harun Kızılay, artan döviz kurunun ilaç ithalatında büyük sorun olduğunu söyledi. Bütçe uygulamaları nedeniyle ithal ilaçlar için avro kurunun 1,95 liradan hesaplandığını belirten Kızılay, oysa şu anda serbest piyasada avro kurunun 2,9 lira düzeyinde seyrettiğini kaydetti.

YAPISAL SORUNLAR

Eczanelerin yapısal sorunları hakkında da bilgi veren Kızılay, Türkiye'de şu anda 24 bin 456 adet eczane bulunduğunu, bunların yüzde 41'inin İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da toplandığını kaydetti.İlaç fiyatlarının ciddi anlamda düşmesiyle birlikte eczane cirolarının da düştüğünü ifade eden Kızılay, bu düşüş ve yeni eczane açılışlarıyla birlikte var olan potansiyelin gittikçe küçüldüğünü bildirdi.

Devletin kapısında iş istemiyorlar

5 bine yakın eczanenin ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşadığını belirten TEB Genel Sekreteri Kızılay, işçi istihdam eden, vergi veren, devletin kapısında iş istemeyen eczacıların ekonomik sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Kızılay, ekonomik sıkıntı yaşayan bu eczanelerin sorununa çözüm bulunmazsa ekonomik açıdan zorda kalacaklarını belirtti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.