Ebubekir Sifil: FETÖ, Bediüzzaman'ın tabiriyle hıyanettir

Ebubekir Sifil: FETÖ, Bediüzzaman'ın tabiriyle hıyanettir

FETÖ hakkında değerlendirmelerde bulunan Dr. Ebubekir Sifil, F.Gülen'in Bediüzzaman ve Nurculuk ile ilgisi olmadığını da bu sözlerle ifade etti.

Risale Haber - Haber Merkezi

Dr. Ebubekir Sifil, Tvnet'te Faruk Aksoy'un sorularını cevapladı. FETÖ Darbe girişimi sonrasında art niyetli kişilerce FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışılan Nurcular ve Bediüzzaman ile ilgili yorumlarda bulunan Sifil, "F. Gülen Amerika'ya kaçarken Bediüzzaman'ın hareketinin temsilcisi olmadığını göstermişti aslında" derken, FETÖ ile ilgili olarak "Bu hareket Nurculuk değil, bu hareket Bediüzzaman Merhumun tabiriyle bidatkarane bir hıyanettir" dedi.

Programın ilgili kısmındaki diyaloglar şöyle: 

....

Sifil: İslamcı bir hareket dedik. Ben bu hareketin kodlarını 2000 yılının başlarında, o zamandan itibaren yerli olmadığını ısrarla yazdım. 

Sunucu: Yani Fetullahçı hareketin

Sifil: Evet. Bu yerli bir hareket değil. 

Sunucu: Neye dayandınız o zaman bunu söylerken. 

Sifil: Söylemlerine dayandım. Mesela diyordu ki bize "Günümüzde yeni bir içtihad ihtiyacı var. Bu ihtiyacı karşılamak zorundayız. Bu ihtiyacı mevcut usuller metodolojiler karşılamıyorsa yeni metodolojiler yazmak zorundayız. Bu ne demek. Çağın dayattığı bir şey var bize. Biz o dayatmalar altındayız İslamı dönüştürmek zorundayız. Metodoloji buna izin vermiyorsa metodolojiyi de dönüştürmek zorundayız. 

BİDATKARANE HIYANETTİR

Sunucu: Yani İslam'ın özünü dönüştürmek zorundayız mı diyor? Yani bir lutherizm mi öneriyor?

Sifil: Bakın Fetullah Gülen'in birinci kuşak talebesi Ahmet Kurucan zamanda bunları açıkça yazdı ve ben bunları o zaman bağıra bağıra söyledim. Bu bir Nurculuk değil bakın dedim. Bu hareket Nurculuk değil, bu hareket Bediüzzaman Merhumun tabiriyle bidatkarane bir hıyanettir. Başlığı da aynen böyle koydum, internetten görebilirsiniz. 

Sunucu: Bir dini lider batı dünyasının çağın merkezinde bulunarak ve arada bir 20 yıl yaşayarak -sahiden- islam dünyasını restore etme halini, psikolojisini nasıl açıklayabilir insanlara.

F.GÜLEN AMERİKAYA KAÇARKEN, BEDİÜZZAMAN...

Sifil: Bu mümkün müdür? Böyle bir şey mümkün değildir. Ben bunu o yıllardaki yazılarımda tahlil ederken de söylemiştim. Bu hareket Nurculuk değil derken de söylemiştim. Bediüzzaman merhum, Allah rahmet eylesin. Ömrünü hapishanelerde geçirmiş kimseye eyvallah etmemiş, o muhalif duruşunu korumuş bir aziz insandır, bir müstakim, dik duran insandır. Bu hareketin Nurculuk olmadığını biz burada da gördük. F. Gülen Amerika'ya kaçarken Bediüzzaman'ın hareketinin temsilcisi olmadığını göstermişti aslında. Dolayısıyla bu hareket bize tek başına bunu gösterebilmeliydi, bağlılarına, ülkeye, ülkeyi idare edenlere bunu gösterebilmeliydi. 

www.RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.