Ebubekir okusun diye seferber oldular

Ebubekir okusun diye seferber oldular

Konya'da bir özel eğitim okul servisinin, teknik yetersizliği ileri sürerek taşımak istemediği bedensel engelli Ebubekir Kara'yı okula Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri gönüllü olarak götürüyor.

Merkez Meram ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Ebubekir Kara, spastik engeliyle dünyaya geldi. Hasan Hüseyin ve Aygül Kara çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü Ebubekir, yaşadığı sıkıntılara rağmen hayata tutunuyor.

Ailesinin üzerine titrediği Ebubekir, annesinin sırtında giderek tamamladığı ilk ve orta öğreniminin ardından engellilere yönelik açılan özel eğitim lisesine gitmek istedi.

Hayalini kurduğu sıralara kavuşmak için gün sayan genç, okulların açılmasıyla büyük şok yaşadı. Ailesinin Ebubekir'i okula götürmesi için başvurduğu özel bir servisin, teknik yetersizliği ileri sürerek taşımak istememesi gencin hayalini yarım bıraktı.

Aile, Ebubekir'in okul hayatına devam etmesi için yetkililerden yardım istedi. Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Ebubekir'in okuma azmini yarım bırakmamak için harekete geçti. Servis sorunu çözülünceye kadar Ebubekir'i okula götürmeye karar veren zabıta ekipleri, haftanın üç günü genci, evinden alarak okula götürmeye başladı.

Meram Nuriye Cahit Atay Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu'na başlayan Ebubekir, yaşama bir kez daha tutundu. Yaşadığı mutluluk gözlerinden okunan gencin enerjisi, başta ailesi olmak üzere çevresindekileri de sevindiriyor.

"Hiç ihmal etmeksizin gelip evden alıyorlar"
Ebubekir'i bir an olsun yalnız bırakmayan 48 yaşındaki anne Aygül Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evladının eğitim sürecinin gündelik hayatında olduğu gibi zorluklar içinde geçtiğini söyledi.

Oğlunun, evde başlayan eğitim hayatının bir kısmının da okul sıralarında sürdüğünü anlatan Kara, şöyle devam etti:

"Küçükken okula sırtımda götürdüm. Okulda hep sorun çıktı. Ebubekir'in konuşma güçlüğü ve bedensel engelinden dolayı pek olumlu bakılmadı. Oğlum da okulda eğitim görmeyi çok istiyordu. Arkadaşlarıyla bir arada olmanın hayalini kuruyordu. Okuldan geri kalmayı hiç istemedi. Bu yıl yine mağdur olacaktı. Yardım istedik. Allah razı olsun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile zabıta arkadaşlardan. Bizimle ilgilendiler. Gönüllü olarak araç tahsis ettiler. Hiç ihmal etmeksizin gelip evden alıyorlar. Okuluna bıraktıktan sonra da alarak eve getiriyorlar."

"Oğlum okul zamanını iple çekiyor"
Kara, zabıta ekiplerinden bu örnek tavrından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuğum çok mutlu oldu. Evde sıkılıyordu. Artık çok mutlu. Zabıta arkadaşlar çok ilgileniyor. Kimse bu kadarını yapmaz. Ebubekir'in mutlu olması beni de çok mutlu ediyor. Onun mutlu olması için uğraşıyoruz. İlk zamanlar, 'Bir daha gelmeyecekler' diye düşündüm ama okul günleri hiç aksatmadan geliyorlar. Oğlum okul zamanını iple çekiyor. 'Anne gelecekler, beni götürecekler' diye seviniyor. Az gecikseler hemen telaşa kapılıyor."

Okulu bitirip iş sahibi olmayı hedefliyor
Yaşadığı mutluluğu paylaşan Ebubekir ise "Okul gününü iple çekiyorum. Arkadaşlarla bir aradayız. Oynuyoruz, konuşuyoruz ve bazen gezdiriyorlar. Okuma yazma yaptırıyorlar. Matematik, Türkçe ve sosyal bilgiler dersi görüyorum. En sevdiğim ders matematik. Hedefim okulu bitirip iş sahibi olmak." diye konuştu.

Eğitim hayatı boyunca çeşitli sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Kara, şunları kaydetti:

"Önceden beri okul sıkıntım var. Okula beni almadılar. Konuşmam iyi değil, engelli olduğum için istemediler. Sonrasında servis sıkıntısı oldu. İlkokulda sıkıntı yaşadığım için lise öğrenimini merak ediyordum. O yüzden okula gitmeyi çok istiyordum. Şimdi zabıta ağabeyler götürüp getiriyor. Allah razı olsun. Haftada üç gün gidiyorum. Arabaları da güzel, artık alıştım. Zabıtanın atlarına da bindim. Azıcık korktum ama çok iyiydi. Binmek biraz zor oldu çünkü büyük bir attı."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.